THERAPIE.COACHING.TRAINING

RUST IN JE HOOFD

HOE KRIJG IK RUST IN MIJN HOOFD DANKZIJ DE g.r.i.p.-METHODE?

STRESS DE BAAS

Zou je willen weten hoe je je gedachten en emoties kunt beheersen? Dat komt goed uit. Want in dit artikel maak je kennis met één van de technieken die ik met mijn cliënten gebruik.

Ook heb je jarenlang last van stress, kun je je dankzij deze techniek losmaken van je negatieve gedachten en emoties. Het resultaat daarvan is dat je gedachten en emoties je niet meer overweldigen omdat je ze niet meer zo serieus neemt.

Maar voordat het zo ver is, wil ik eerst opsommen wat je tot nu toe hebt geleerd:

r

HET PROGRAMMA – DE OORZAAK VAN STRESS

Wanneer je het vorige artikel hebt gelezen, weet je, wat de grootste oorzaak van stress is. Het programma. Het automatische programma dat onze gedachten, gevoelens en gedrag aanstuurt.

Er zijn drie programma’s:

 1. Altijd Alles Alleen
 2. Anderen Eerst
 3. Perfect

Het programma zorgt ervoor dat je controle verliest en automatisch reageert op mensen en situaties om je heen.

 

FOUTEN BIJ HET BESTRIJDEN VAN STRESS

Fouten die veel mensen maken, helpen ook niet om controle terug te krijgen.

Denk aan:

 • Positief denken
 • Emoties onderdrukken
 • Mediteren
 • Bepaalde mensen en situaties vermijden
 • Geloven dat je zo bent

Gelukkig is het niet zo ingewikkeld om het probleem op te lossen.

geheim wapen

De sleutel tot succes is het aanleren van bepaalde vaardigheden waardoor je niet meer automatisch reageert maar bewust kiest hoe je met negatieve gedachten, emoties, mensen en situaties omgaat. Daardoor word jij de baas over het programma en niet het programma de baas over jou.

Dat kost natuurlijk tijd en energie, maar oefening baart kunst. Zodra je deze vaardigheden onder de knie hebt, beschik je over een geheim wapen waar anderen alleen van dromen.

Mijn G.R.I.P-methode is ontstaan op basis van mijn ervaring als psychosociaal therapeut en bestaat uit 6 stappen.

STAP 1 – KENNISMAKING MET HET PROGRAMMA

De eerste stap om stress te beheersen, is het besef, dat jij het programma niet bent.

Daarom nemen we het programma onder de loep om het goed te leren kennen.

We inventariseren automatische gedachten, gevoelens en gedragingen die het programma produceert en verzamelen zijn eigenschappen.

We gaan zelfs verder. Om je voorgoed los te maken van dit programma, is het nodig, dat je het als een aparte entiteit ziet. Daarom geven ze hem zelfs een naam.

Mijn programma heet bijvoorbeeld Zack.

Samengevat, kenmerkt deze stap zich door:

 • Het programma leren kennen
 • Het programma herkennen
 • Zich losmaken van het programma

Dankzij deze stap, besef je snel dat het programma altijd dezelfde gedachten, gevoelens en gedragingen produceert. Bovendien leer je dat je niet altijd hoeft te doen wat het programma zegt.

En het beste is dat we helemaal niet gaan vechten tegen het programma. Het bestrijden van negatieve gedachten, emoties, mensen en situaties kost juist heel veel energie. Dat gaan we dus niet doen. We gaan onze bewuste geest inschakelen om het programma te ontmantelen.

JIJ BENT NIET JE GEDACHTEN

STAP 2 – LEREN OMGAAN MET MOEILIJKE GEDACHTEN EN EMOTIES

Het enige doel van het programma is ons beschermen voor moeilijke gedachten en emoties. Het programma wil dus voorkomen dat we ons slecht voelen.

Dit programma is dus niets anders dan een beschermingsmechanisme. Het is ooit in ons verleden ontstaan om ons te beschermen. Toen was het levensreddend. Maar nu zijn we jaren verder, zijn we volwassen, wonen we niet meer thuis, hebben we andere vrienden, zijn onze omstandigheden veranderd en toch reageren we zoals in het verleden toen we nog een kind waren.

Dat komt omdat het programma nooit een update heeft gehad. Daarom gaan we het binnen de therapie updaten. We gaan dus leren omgaan met onze negatieve gedachten en emoties in plaats van ze te vermijden of te controleren.

Vaak willen we onze gedachten en emoties beïnvloeden door ze te controleren of te vermijden. Daarom doen we aan positief denken. Of onderdrukken we onze emoties.

Helaas zijn gedachten en emoties niet te controleren en niet te vermijden. Daarom gaan we het monster het hoofd bieden in plaats van daarvoor te vluchten.

Je leert dus je gedachten en emoties herkennen, erkennen, toelaten en observeren. Door je niet meer met je gedachten en emoties te vereenzelvigen, maak je je daarvan los.

Dat helpt je om een gezonde relatie op te bouwen met je gedachten en emoties. Daardoor zie je ze ook als gedachten en emoties en niet als waarheden of orakels.

Het resultaat daarvan is dat ze jou niet meer overweldigen.

Je gaat ze dus niet bestrijden. Je leert daarmee om te gaan. Je leert durven bang te zijn en doen wat je wilt ondanks wat je voelt.

Dat betekent dat we binnen de therapie negatieve gedachten en emoties gaan oproepen. We gaan ze opzoeken. Ze zijn zeker niet prettig. Toch is het belangrijk om niet meer weg te lopen voor wat niet prettig voelt.

Je leert te ervaren dat emoties lichamelijke reacties zijn. Hoewel ze niet prettig zijn, kun je ze verdragen, net als honger en dorst.

Je leert om niet meteen vanuit je emotie te reageren maar vanuit wat echt belangrijk voor je is.

STAP 3 – INTEGRAL EYEMOVEMENT THERAPY

Sommige emoties zijn ontstaan als gevolg van heftige of zelfs traumatische ervaringen. Ze zijn zo krachtig en hardnekkig dat je daar een sterker middel voor nodig hebt om ze te neutraliseren. Dit middel is Integral Eyemovment Therapy.

Wanneer je hier en nu zo heftig reageert, dat je daar zelf van schrikt, kan dat te maken hebben met onverwerkte trauma’s. Wanneer we bloot worden gesteld aan herhaalde pijnlijke gebeurtenissen of eenmalig aan een heftige ervaring, hebben onze hersenen moeite om de ontstane emoties op een gezonde manier te verwerken.

Daardoor blijven deze emoties in het werkgeheugen van onze hersenen zitten. Altijd paraat om opgeroepen te worden. Het resultaat daarvan is dat iets heel kleins heftige emoties bij ons kan oproepen. Dat komt omdat we op een nieuwe situatie automatisch met oude pijn reageren.

Deze automatische reactie kunnen we doorbreken door emoties met Integral Eyemovement Therapy te verwerken.

Integral Eyemovement Therapy werkt met oogbewegingen. Door met je ogen de vingerbewegingen van de therapeut te volgen, maken je hersenen duizenden nieuwe verbindingen per seconde aan. Het resultaat daarvan is dat je emoties worden verwerkt omdat er meer delen van je hersenen erbij worden betrokken.

Het enige wat je hoeft te doen is te denken aan een gebeurtenis toen je voor het eerst deze heftige emotie voelde. Toen is de koppeling ontstaan tussen een trigger en de emotie. Door deze verbinding te doorbreken worden de emoties over de hele linie geneutraliseerd.

En het beste is dat je daarvoor niets hoeft te doen. Dat betekent dat je niet hoeft te vertellen over je trauma’s. Het enige wat je doet, is je focussen op de herinnering en de vingers van de therapeut volgen. Je hersenen doen de rest. Bekijkt deze korte video om te zien hoe dat in de praktijk werkt.

EMOTIES VERWERKEN ZONDER TE PRATEN

STAP 4 – VRIENDELIJKHEID VOOR JEZELF

Soms maken we het zelf nog erger dan het al is. We leggen ons en anderen strenge regels op. Deze regels vertellen ons wat we moeten en niet mogen:

 • Ik mag niet zwak zijn.
 • Ik mag anderen niet teleurstellen.
 • Ik moet gehoorzamen.

Daardoor wordt ons leven extreem zwaar. Wanneer we ons altijd aan de regels willen houden, put het ons uit. Wanneer we anderen onze regels opleggen, ergeren we ons kapot.

Dat komt omdat regels niet flexibel zijn. Het resultaat van deze rigiditeit is dus uitputting, schuldgevoel, schaamte en zelfkastijding.

Zonder ons daar bewust van te zijn, zijn we vaak onze grootste vijand. Onze eigen rechter. En onze eigen beul.

Daarom leer je tijdens de therapie vriendelijker te worden voor jezelf. Je leert ruimte te creëren voor je moeilijke gedachten en emoties. Je leert jezelf te troosten. Je maakt echt contact met jezelf en met je behoeften, en je gaat ernaar luisteren.

Als gevolg daarvan word je ontspannender en rustiger.

ONTSPANNING EN RUST

STAP 5 – GEWELDLOZE COMMUNICATIE

Wanneer je in het verleden hebt geprobeerd te vertellen wat je denkt, voelt en nodig hebt, weet je hoe moeilijk het is. Ten eerste moet je je kwetsbaar opstellen wat al super eng is. En ten tweede is de kans op afwijzing, kritiek en conflict enorm groot.

Dat is ook de reden dat we dus stoppen met praten. We passen ons braaf aan om maar conflicten te voorkomen. Het gevolg daarvan zijn opgekropte emoties, die aan ons blijven vreten.

Daarom leer je tijdens de therapie technieken van geweldloze communicatie.

In 4 stappen leer je te vertellen wat jou aan het hart ligt, zonder anderen te kwetsten.

De reden dat anderen vaak in verdediging schieten wanneer we ze aanspreken, zijn verwijten.

Zonder het te weten, kwetsen we anderen onbewust, waarop ze met een aanval reageren, bijvoorbeeld:

Wanneer je zegt:

‘Ik voel me niet begrepen.’

hoort de ander:

‘Je begrijpt me niet.’

Hij of zij voelt zich aangevallen en schiet in de verdediging en het conflict is begonnen. Begrijpelijk dus dat je het wilt vermijden.

Daarom leer je hoe je met anderen kunt communiceren zonder ze te kwetsen. Je leert te vertellen wat je ervaart, voelt en nodig hebt, zodat een ander jou echt kan begrijpen en zich in jou kan inleven.

Daardoor kom je dichterbij elkaar en creëer je een hechte band. Het resultaat daarvan is veiligheid, vertrouwen en rust.

COMMUNICATIE IS DE BASIS VAN ELKE RELATIE

STAP 6 – ACTIE OP BASIS VAN WAARDEN

Vaak weten we niet wat we willen. We hebben geleerd om te gehoorzamen, dus we volgen anderen braaf. We durven geen keuzes te maken. We vertrouwen niet op eigen beslissingen dus voor de veiligheid doen we wat anderen zeggen.

Dat leidt tot een leven dat niet van ons is. We spelen als een ware een rol in het leven van een ander. We zijn nooit regisseur geweest van ons eigen leven. We doen continue wat een ander zegt.

Ik geeft toe, het is eng om eigen beslissingen te nemen. Je neemt risico. Je weet niet wat de uitkomst wordt en je kunt een ander niet de schuld geven. Het is je eigen verantwoordelijkheid wanneer het niet lukt.

Het is dus super eng om het anders te doen dan je gewend bent. Maar deze keer sta je er niet alleen voor. Ik ben bij je om je te steunen en met je mee te denken. Ik ben ervoor om je te helpen je leven op basis van jouw waarden te creëren en niet op basis van waarden van anderen.

Dankzij de therapie leer je wat echt belangrijk voor je is. Je ontdekt waar je hart sneller van klopt en waar je ’s ochtends voor uit je bed wilt stappen.

Omdat je in deze fase van de therapie al weet hoe je met negatieve gedachten, emoties, mensen en situaties om kunt gaan, durf je bang te zijn. Je gedachten en emoties zijn niet meer de baas over jou. Nu ben jij de baas!

JIJ BENT DE BAAS!

IS DAT ECHT MOGELIJK?

Sommigen van mijn cliënten zijn sceptisch in het begin. Ze denken dat hun probleem te ingewikkeld is. Dat je jarenlang over je verleden moet praten om tot een oplossing te komen.

Maar ik heb nieuws voor je. Praten helpt niet. Hoewel ik twijfels van mijn cliënten begrijpt. Want dat is wel de traditionele insteek. Een therapeut die knikt, ‘hm’ zegt en aantekeningen maakt. In de films ziet het er ook zo uit.

Toch zijn velen van mijn cliënten bij een traditionele therapeut geweest en het heeft niet geholpen. Dat komt omdat ze behalve praten geen actie hebben uitgevoerd. En dat doen we dus deze keer anders.

Wanneer ze de eerste effecten zien, zijn ze overtuigd. Het beste voorbeeld is één van mijn recente cliënten.

VERHAAL VAN EEN CLIËNT

Mark (naam gewijzigd) is 30 en heeft een nieuwe functie gekregen als teamleader. Tot nu toe functioneerde hij prima op het werk maar sinds de nieuwe functie werd het moeilijker. Hij slaapt slecht, piekert veel, gaat met buikpijn naar het werk en heeft een kort lontje. Dat laatste merk je vooral thuis. De kleinste opmerking van zijn vriendin doet hem ontploffen. Op het werk weet hij wel rust te bewaren. Maar hij kookt wel van binnen. Bovendien voelt Mark zich onzeker en waardeloos, twijfelt aan zijn beslissingen en trekt zich terug.

Wat blijkt. Een paar van zijn collega’s zijn ouder dan hij. Daardoor durft hij ze niet aan te spreken op hun fouten. Hij heeft geleerd dat je oudere mensen moet respecteren en ze niet mag kwetsen. Daarom is Mark bang voor confrontaties. Hij wil discussies en ruzies voorkomen. Hij is bang dat hij geen argumenten vindt, zijn gelijk niet krijgt en met de mond vol tanden blijft staan. Dat zou betekenen dat hij zwak is en dat mag hij niet laten zien. Bovendien moet hij bewijzen dat hij deze functie wel verdient. Dus hij werkt extra hard.

Het resultaat daarvan is dat hij zich terugtrekt. Fouten van anderen zelf oplost, niet om hulp vraagt, doet meer dan hij zou moeten doen en daardoor uitgeput raakt.

Eerst gaan we dus aan de slag met het programma van Mark. Zijn programma heet ‘Anderen Eerst’. Als kind heeft hij geleerd dat hij hard moet werken. Niet lullen maar poetsen. Zijn vader was streng en vond nooit goed wat Mark deed. Vandaar zijn bewijsdrang en behoefte aan waardering. Wanneer Mark iets tegen zijn vader deed, werd hij boos, gaf hij hem straf en praatte dagenlang niet met hem.

Niet gek dat Mark als volwassen man nog steeds als een kind reageert.

Het eerste wat we doen is dus leren omgaan met zijn automatische gedachten en emoties. Daardoor kan Mark zich daarvan loskoppelen. Het resultaat is dat hij zijn gedachten en emoties kan observeren zonder ernaar te handelen. Dat geeft ruimte voor meer keuzes.

Wanneer Mark iets anders wil doen, krijgt hij een visie van wat er allemaal mis kan gaan. Tot nu toe geloofde hij deze visies. Daarom trok hij zich terug. Maar nu beschouwt hij deze visie niet meer als een slagboom maar als een wegwijzer.

Hij doet het omgekeerde dan zijn gedachten hem laten zien. Hij experimenteert met nieuw gedrag. Toch is hij bang. Maar nu durft hij om bang te zijn. En hoe meer nieuwe ervaringen hij opdoet, hoe meer lef krijgt hij. Want wat blijkt:

Geweldloze communicatie helpt hem om zijn oudere collega’s aan te spreken. En de meesten hebben daar geen problemen mee. Er komen geen discussies. En wanneer er discussies komen, weet Mark daarop te reageren.

Ook met zijn vriendin communiceert hij beter. Hij weet aan te geven wat hij voelt en nodig heeft. Daardoor wordt hun relatie dieper en hechter.

Zelfs de relatie met zijn vader is verbeterd. Want Mark begrijpt nu ook het programma van zijn vader. Daarom stopt hij met zich te bewijzen, te pleasen en te zoeken naar waardering.

Dat betekent niet dat hij geen negatieve gedachten en emoties meer heeft. Hij heeft ze wel. Maar ze belemmeren hem niet meer om een leven te leiden dat hij wil leiden.

Het traject van Mark bestond in totaal uit 9 gesprekken.

Na het laatste gesprek kreeg ik een berichtje van hem:

‘Dagmara, sinds een maand heb ik geen enkele visie gehad. Je bent geweldig!’

Mark is weer rustig, energiek en zelfverzekerd. Maar hij is niet de enige. Hieronder lees je verhalen van anderen:

CLIËNTEN OVER therapie

“Ik voelde me vaak onbegrepen door anderen en had het idee dat ik veel meer geef dan ik ontvang.

Voordat ik met therapie begon, was onzeker of mijn probleem wel groot genoeg was om er therapie voor te volgen. Ook twijfelde ik of ik wel een klik zou hebben waardoor ik volledig eerlijk kon zijn en me volledig kon openen richting mijn therapeut.

Gesprekken met Dagmara hebben me vooral inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en gewoontes. Dingen die je automatisch zegt en doet waarvan je denkt dat het bij je hoort. In werkelijkheid is dit hoe je door je ervaringen in het leven geprogrammeerd bent in je hoofd. Je kan wel degelijk zelf stilstaan bij je gedrag en bewust een keuze maken om het anders te doen/er anders mee om te gaan.

Ik ben me bewust van de actie-reactie. Waar ik mezelf eerder niet liet horen omdat ik dacht dat ik er niet toe deed doe ik dat nu wel. Als anderen die dicht bij me staan keuzes maken zonder mij erin te betrekken (terwijl ik wel degelijk meetel in die keuze) durf ik nu te zeggen dat ik ook het recht heb mee te denken in die keuze en er niet zomaar voor mij bepaald kan worden. Ook durf ik eerder nee te zeggen aangezien dat per slot van rekening ook een antwoord is. Ik hoef me van mezelf niet meer in allerlei bochten te wringen om anderen maar tevreden te houden.

Op de momenten waarop ik in oude patronen verviel gedurende het traject bij Dagmara heeft ze mij niet laten aanmodderen maar mij tot de orde geroepen en een spiegel voorgehouden. Dit was voor mij een van de sessies die mij altijd bij zal blijven. Op dat moment zelf is het niet fijn te horen dat je iets doet waar je eigenlijk juist vanaf wil. Wel ben ik enorm blij dat ze mij zonder aarzelen spiegelt en daarmee mijn ogen opent. In veel soortgelijke situaties die zich daarna voordeden zat Dagmara in mijn achterhoofd en ik ervaar dat als iets goeds. Het betekent dat ik mezelf heb ontwikkeld en dat was nou juist precies mijn doel toen ik hieraan begon.”

R. (deze cliënt wilde anoniem blijven)

“Ik voelde me vaak onbegrepen door anderen en had het idee dat ik veel meer geef dan ik ontvang.

“Ik twijfelde aan mijn relatie. Ik dacht dat ik het wel “alleen” kon oplossen en daardoor durfde ik de stap niet te zetten om in therapie te gaan. Toch heeft therapie mij veel gebracht.

Nu durf ik te kiezen voor mezelf en voor wat mij gelukkig maakt. Ik ben gelukkig en ik voel me sterk.

Ik ben bij mijn partner weggegaan en heb voor mijn eigen geluk gekozen. Nu doe ik alleen nog maar dingen die mij gelukkig maken.

Heel erg bedankt voor alles!!”

F. (deze cliënt wilde anoniem blijven)

“Ik ging in therapie omdat mijn emoties in thuissituatie te hoog werden. Daardoor kon ik geen rust meer vinden.

Ik had geen twijfel of het mij zou helpen. Ik ben iemand die graag iets van een ander wilt leren of een andere kijk of gedachte op het leven kan geven.

Daarom heeft therapie mij heel veel gebracht! Ik ben anders gaan kijken en reflecteren. Dit heeft me veel rust gegeven.

Ik kan beter omgaan met negatieve emoties. Door nu anders te communiceren kwets ik mijzelf veel minder.

En ik vond de gesprekken erg prettig!”

A. (deze cliënt wilde anoniem blijven)

“Ik had last van stress. Ik vroeg me wel af of deze therapeut mij niet voor de korte maar lange termijn kon helpen. Eerder heb ik andere therapeuten bezocht en het resultaat was altijd maar tijdelijk.

Maar deze keer heb ik enorm veel inzicht en handvaten gekregen. Trucjes om gemakkelijker te communiceren, en zelf minder hard te werken, maar een ander door coaching zelfvertrouwen te geven. Ook heb in geleerd om meer structuur te geven aan m’n dagelijkse ritme en realistisch te plannen.

Ik heb geleerd niet alle verantwoordelijk nemen voor taken, maar dit ook kunnen delegeren of hulp hierbij vragen. Meer vrijheid voelen om je mening te geven. Meer openstaan voor het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. En de allerbelangrijkste, als je iets niet begrijpt, ligt het niet aan jou, maar dan heeft de ander het niet duidelijk genoeg uitgelegd.

Dagmara zet je aan ’t denken. Met haar kennis en ervaring raakt ze de juiste snaren om elke dag een stapje dichter bij je doel te komen. Bedankt Dagmara voor alle wijze lessen. Je hebt mij door jou heldere uitleg, laten zien dat je bepaalde dingen ook anders kunt benaderen.”

S. (deze cliënt wilde anoniem blijven)

“Before I first time met Dagmara, I was doubting myself all the time. I had hard time to believing in myself, I was putting my energy to wrong direction and I felt lost. During the training, Dagmara helped me to realize what is important and how I need to look at things, how to be in control over my thoughts and how to move forward. One of best experiences what I had in my life. Would recommend for everyone.”

Daniels Grunte

“Ik ben in een moeilijke en stressvolle periode op zoek gegaan naar iemand om mij meer sturing te kunnen geven voor het dagelijkse leven. Ik ben heel blij dat ik Dagmara ben tegen gekomen. Hierdoor heb ik nu veel meer rust gevonden en ben ik enorm gegroeid als persoon zijnde. Ik ben hee blij met haar hulp, nu nog houden we zo nu en dan contact wat mee een enorm prettig gevoel geeft. Echt een aanrader!”

Arlette Huykman

 “Soms weet je even niet welke kant je op moet in je leven.
Wat wil ik nog? En hoe moet ik dit bereiken? Je overziet de situatie gewoon even niet en loopt vast.
Door gesprekken met Dagmara liet ze mij zien hoe ik dit aan moest pakken.
Fijne gesprekken met praktische tips die ik gelijk kon toepassen.
Ze hield mij een spiegel voor om te laten zien waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en waar dit patroon vandaan kwam. Hierdoor heb ik meer rust en ben ik gegroeid als persoon.

Iedereen heeft soms een een Dagmara nodig in zijn/haar leven!”

Gillian Reuling

“Door de gesprekken met Dagmara heb ik veel geleerd over mezelf en waarom ik tegen bepaalde zaken aanliep. Doordat zij goede vragen stelt in combinatie met het aanreiken praktische handvaten heb ik mezelf kunnen verbeteren, waardoor het op het werk ook weer beter gaat.”

Klaas Ligtermoet

“Hoewel communiceren mijn vak is, liep ik toch vast. De gesprekken met Dagmara leerden mij dat ik veel te streng voor mezelf was. Ik legde de lat onhaalbaar hoog en wilde voor alles en iedereen om mij heen klaarstaan. Dit is een onmogelijke opgave en Dagmara heeft mij tot dat inzicht gebracht. Tijdens het traject kwam ik tot de zeer verhelderende ontdekking dat ik een HSP’er ben. Vanaf dat moment ging ik met sprongen vooruit. Dagmara heeft mij een set aan technieken/handvatten geboden waardoor ik nu veel rustiger in het leven sta, mijn grenzen beter bewaak/aangeef en het accepteer van mijzelf dat ik best een keer uit de bocht mag vliegen. Ik ben ook maar een mens! Kortom, ik ben er nog dagelijks dankbaar voor dat ik contact heb opgenomen met Dagmara . Zij heeft mijn leven verrijkt.”

Monique Froon

“Ik dacht dat de therapie geen zin had. Dat niets en niemand mij kon helpen. Ik dacht dat ik het niet zou redden en dat het nooit goed zou komen. Maar na een paar gesprekken begint mijn leven weer kleur te krijgen. Ik zie het licht in de tunnel en kansen op een betere toekomst. Ik vond de oefeningen en de sfeer heel fijn. Beter kon niet. Dank je wel voor je inzet. Ik zal je zeker aan mijn vrienden aanbevelen.”

Anna Dadziak

“Prettige maar soms ook heftige gesprekken. Dagmara geeft je inzicht hoe je je communicatie kan verbeteren. Voornamelijk het deel “geweldloze communicatie” heeft voor mij tot nieuwe inzichten geleid. We zouden elkaar allemaal een stuk beter begrijpen als iedereen op deze manier zou communiceren.”

Erik Teunissen

“Het in contact komen met Dagmara was één van de beste ervaringen die me had kunnen overkomen op het moment dat ik het echt nodig had. Door een samenloop van veel issues die zich jarenlang aan het opstapelen waren, was ik volledig in mijn hoofd vastgelopen en zwaar ontevreden met mijn leven en tegen een burn-out aangekomen. En ondanks mijn denkbeeld dat ik problemen altijd voor anderen verborgen moest houden en zelf moest oplossen, heb ik de stap genomen om toch hulp in te schakelen.

Door een gelukkig toeval ben ik bij Dagmara terechtgekomen en vanaf het allereerste contact voelde het volledig vertrouwd en veilig. De gesprekken waren volledig open en zonder enig gevoel van een standaard programma afwikkelen liet Dagmara heel natuurlijk elke fase van realisatie, acceptatie en klaar zijn voor verandering zonder forceren ontstaan.

Het is heel bijzonder hoe ze in staat is om mensen aan te voelen en op de juiste manier de connectie te maken om iemand uit zijn vaste denkpatronen en comfort zone te laten komen.

Ik heb een nieuwe blik en begrip van mezelf gekregen waarmee het leven compleet nieuwe opties heeft gekregen. Ik zal haar daardoor altijd dankbaar blijven.”

Arjan Gerritsen 

EEN SIMPELE TRUC VOOR NEGATIEVE GEDACHTEN

Nu je de ervaringen van anderen leest, die hebben leren omgaan met stress, negatieve gedachten, emoties, mensen en situaties vraag je je misschien af of jij ook de eerste stap kunt zetten.

Daarom heb ik nu een simpele truck voor je. Het helpt je niet om je probleem helemaal op te lossen, maar het helpt je wel om een begin te maken.

Wanneer je ook last hebt van negatieve gedachten, die je gelooft en die je belemmeren, probeer dit eens uit. Vermeng je gedachten met iets anders om de lading van deze gedachte te verminderen.

Spreek deze gedachte 1,5 minuut lang op een gekke manier uit. Bijvoorbeeld met een hoge of lage stem of zingend. Doe het op een krachtige manier en kijk wat er dan verandert.

Waarschijnlijk neem je deze gedachte niet meer zo serieus en voelt die ook anders.

Ik hoop dat wat je nu weet wat helpt om een beetje te leren omgaan met stress, negatieve gedachten, emoties, mensen en omstandigheden.

En wanneer je wilt dat ik jou persoonlijk help, neem kontakt met mij op. Je hoeft niet meteen te beslissen want eerst wil ik je een gratis kennismakingsgesprek aanbieden. Dus neem contact met mij op en meld je aan.

 

Maak een afspraak voor een focus sessie. Het is gratis en vrijblijvend.

Het enige wat je riskeert, is één uur van je tijd.  

 

Ik ben erkend registertherapeut voor stress, overspannenheid en burn-out en therapie bij mij wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering.

Je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts en je eigen risico blijft intact.

Ik ben Dagmara Peters – psychosociaal therapeut voor stress, overspannenheid en burn-out. Tevens ben ik ervaringsdeskundige.

Ik help jongvolwassenen met een druk hoofd en rusteloze 40-tigers met een drukke baan en een druk gezinsleven.

Ik geloof dat je niet altijd invloed hebt op wat er om je heen gebeurt maar je hebt wel altijd invloed hoe je erop reageert. Ik kan je helpen om regisseur te worden van je leven in plaats van alleen een rol in andermans leven te spelen.

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer grip op je leven.

Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl