therapie.coaching.training

twijfels over therapie

5 meest voorkomende twijfels over therapie

THERAPIE? WHY NOT?

Als je moe bent, prikkelbaar, snel geïrriteerd, snel emotioneel en alles je te veel is, en je het gevoel hebt dat je jezelf niet meer bent, overweeg je misschien om hulp in te schakelen van een therapeut of coach. Veel mensen die het moeilijk hebben, spelen ook met deze gedachte en toch doen ze dat niet. Hoe komt dat?

De reden daarvan zijn twijfels die door hun hoofd spoken:

‘Is het wel voor mij?’

‘Zal het mij wel helpen?’

‘Zijn mijn problemen erg genoeg?’

Het is natuurlijk om twijfels te hebben en al mijn cliënten hadden twijfels voordat ze contact met mij hadden opgenomen.

Daarom wil ik hier graag antwoord geven op vragen die jij misschien ook hebt.

r

1. ZIJN MIJN PROBLEMEN WEL ERG GENOEG?

Wanneer je niet lekker in je vel zit, het druk in je hoofd hebt, piekert, slecht slaapt, onrustig bent, onzeker, veel nadenkt en twijfelt aan de toekomst, ben je vast niet blij met je leven hier en nu.

Helaas wennen we aan het leven zoals het is en denken we dat dit ons lot is en dat we het maar moeten accepteren. Maar we krijgen juist wat we accepteren. Het leven hoeft er niet zo uit te zien.

Je kunt weer energie hebben, rust in je hoofd, kunnen ontspannen en genieten, wanneer je de beslissing neemt om het leven zoals het nu is niet meer te accepteren. Wanneer je beslist om hulp in te schakelen, kun je je leven juist terugkrijgen zodat je weer jezelf wordt.

2. IK BEN ZWAK ALS IK IN THERAPIE GA

Veel mensen schamen zich om hulp van een therapeut of coach in te schakelen. Ze hebben geleerd dat ze sterk moeten zijn en dat ze hun problemen zelf moeten oplossen. Helaas denken velen dat het een teken van zwakte is om om hulp te vragen.

Terwijl om hulp vragen, juist het moedigste is wat je kunt doen. Om hulp vragen betekent, dat je niet wilt opgeven en dat je het leven zoals het hier en nu is niet wilt accepteren maar daar juist zo snel mogelijk verandering in wilt brengen.

3. GAAT HET MIJ HELPEN?

Veel van mijn cliënten zijn eerder bij een psycholoog geweest en het effect van de therapie was slechts tijdelijk of helemaal geen. Het probleem met traditionele therapieën is, dat ze zijn gebaseerd op gesprekken. Dat betekent dat je over je problemen praat en ze analyseert om te ontdekken waar ze door komen, waardoor je uiteindelijk inzichten krijgt.

Het probleem van deze aanpak is, dat inzichten problemen niet oplossen. Om een probleem op te lossen, moet je daar iets aan doen. Daarom maak ik gebruik van Acceptance and Commitment Therapy die gericht is op actie.

Tijdens de therapie leren we accepteren en loslaten wat we niet kunnen veranderen en juist actie ondernemen daar waar we wel invloed op kunnen uitoefenen. Therapie bij mij is dus doen, doen, doen!

4. KAN IK ME OPENSTELLEN VOOR IEMAND DIE IK NIET KEN?

Vaak hoor ik dat mensen twijfelen of ze zich open kunnen stellen voor een vreemde. Dat is begrijpelijk want we willen ons veilig voelen, niet veroordeeld worden of bekritiseerd. Vaak schamen we ons voor wat we wel of niet doen en we zijn bang dat iemand daar een mening over heeft.

Ik begrijp deze twijfels heel goed. Daarom wil ik je zeggen dat ik er heilig in geloof, dat je voor alles wat je wel of niet doet een goede reden hebt. Anders zou je dat niet doen. Verder wil ik je zeggen, dat ik naast je sta om je te helpen en niet om over jou te oordelen.

We beginnen trouwens heel rustig om elkaar beter te leren kennen. We gaan niet meteen de diepte in, tenzij jij dat wilt. Jij bent degene die het tempo bepaalt en ik pas me aan. Vertrouwen moet groeien en je moet je op je gemak voelen om mij in vertrouwen te nemen.

Daarom bied ik mijn cliënten altijd een gratis kennismakingsgesprek aan om te kijken of het goed voelt. Je hoeft dus niet meteen te beslissen. Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek en kijk of er een klik is tussen ons.

5. HET IS DUUR

Telkens wanneer ik hoor dat therapie duur is, vraag ik “Duur in vergelijking met wat?” Welke prijs betaal je door juist niet in therapie te gaan?

Misschien ben je uitgeput en heb je geen energie om dingen te doen die het leven leuk maken?

Misschien heb je geen controle over je gedachten en emoties en word je gek van jezelf?

Misschien voel je je eenzaam omdat je je onbegrepen voelt door je partner, vrienden of familie?

Vaak betalen we meer door niet in therapie te gaan dan door het wel te doen.

De vraag is trouwens niet ‘Hoeveel kost het?’ maar ‘Hoeveel is het waard?’

Therapie wordt trouwens gedeeltelijk vergoed via de aanvullende verzekering en je kunt ook altijd je werkgever vragen om de kosten als coaching persoonlijke ontwikkeling te vergoeden.

vragen?

Misschien heb je nog meer vragen. Als dat zo is, hoor ik het graag.

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar meer energie, rust in je hoofd en een betere relatie. Het verplicht je tot niets. We gaan alleen even bellen.

 

Maak een afspraak voor een focus sessie. Het is gratis en vrijblijvend.

Het enige wat je riskeert, is één uur van je tijd.

Ik ben erkend registertherapeut voor stress, overspannenheid en burn-out en therapie bij mij wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering.

Je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts en je eigen risico blijft intact.

Ik ben Dagmara Peters – psychosociaal therapeut voor stress, overspannenheid en burn-out. Tevens ben ik ervaringsdeskundige.

Ik help jongvolwassenen met een druk hoofd en rusteloze 40-tigers met een drukke baan en een druk gezinsleven.

Ik geloof dat je niet altijd invloed hebt op wat er om je heen gebeurt maar je hebt wel altijd invloed hoe je erop reageert. Ik kan je helpen om regisseur te worden van je leven in plaats van alleen een rol in andermans leven te spelen.

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer grip op je leven.

Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl