wehl.doetinchem.arnhem

coaching

coaching persoonlijke ontwikkeling voor meer geluk.

Als je alles hebt wat je hart begeert en toch niet gelukkig bent, kijk even wat ik voor jou kan doen.

COACHING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

VOOR MEER GELUK

Coaching persoonlijke ontwikkeling voor mensen met een perfect leven die niet gelukkig zijn.

En hoe voel jij je? Heb jij ook het idee dat je alles hebt en toch niet gelukkig hebt?

Dan ben je niet de enige. Een goede baan, een mooi huis, een gezin, twee auto’s en vakantie twee keer per jaar maken ons blijkbaar niet gelukkig.

EEN PERFECT LEVEN

Wanneer je alles hebt wat je hart begeert en daar niet van kunt genieten, kun je je behoorlijk schuldig gaan voelen.

Een droombaan, een droomhuis, een partner en geweldige kinderen. Voor de buitenwereld is dat een perfect plaatje, maar de buitenwereld begrijpt niet hoe jij je voelt.

Misschien geven anderen je het gevoel dat je ondankbaar bent? Misschien voel jij dat zelf ook en schaam je je dat je durft te klagen?

LEVEN OP DE AUTOMATISCHE PILOOT

Wanneer je alles doet wat je moet doen, alsof je geprogrammeerd bent, kun je je als een machine gaan voelen. Leeg en afgevlakt. Een machine die voor alles en iedereen zorgt behalve voor zichzelf.

Op je werk ben je vast de beste werknemer en collega. Klopt dat dat ze met vragen bij jou komen en dat je mensen uit jezelf helpt?

Thuis ben vast je de superman of -woman die alles regelt.

Je denkt aan alles. Je weet alles. Je weet welke gevaren er op de loer liggen en wat er kan gebeuren.

EEN MASKER

Alles loopt als in een goed geoliede machine. Maar heb jij ook het idee dat je een masker draagt om niet te laten zien wat je echt voelt?

Stel dat je niets doet en doorgaat met dit ‘perfecte’ leven. Hoe zal dit leven over 10, 20 of 30 jaar eruit zien? Word je vanzelf gelukkig of misschien verbitterd? Begin je te klagen? Of misschien doe je dat nu al?

Hoe reageer je nu wanneer je een scheve blik krijgt, niet snel genoeg antwoord of wanneer iemand niet doet wat je wilt?

Voor de buitenwereld kan je leven perfect lijken, maar is het ook perfect voor jou?

GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN

Waarschijnlijk heb je al ontdekt, dat je op de lange termijn niet gelukkig wordt, door anderen gelukkig te maken. Dat betekent niet dat je egoïstisch bent. Dat betekent alleen dat je een mens bent die een natuurlijke behoefte heeft om ook voor zichzelf te zorgen.

Coaching persoonlijke ontwikkeling helpt je ontdekken wie je echt bent en wat je nodig hebt om een rijk, waardevol, voldaan en gelukkig leven te leiden.

Voel weer spanning in je buik. Tintelingen in je lichaam. Versnelde hartslag en ademhaling. Bloed dat door je aderen stroomt. Warmte en kleur in je gezicht. Voel je weer als na een goede vrijpartij. Wanneer heb je trouwens voor het laatst seks gehad?

JE HOEFT NIET TE KIEZEN

Je hoeft niet te kiezen tussen het geluk van anderen en je eigen geluk. Wat als ik jou zou vertellen dat je voor jezelf kunt kiezen zonder anderen te kwetsen en af te wijzen? Dat kan! En tijdens coaching persoonlijke ontwikkeling leer je hoe je dat kunt doen.

COCHING PERSOoNLIJKE ONTWIKKELING

Coaching persoonlijke ontwikkeling helpt je ontdekken dat er ook andere manieren zijn om te leven.

Al levert het perfecte leven wel veel voordelen op:

◾ Je hoeft geen verantwoordelijkheid af te leggen.

◾ Je vermijdt ruzies.

◾ Je maakt mensen blij en dat geeft rust.

Maar je betaalt daar een hoge prijs voor. Welke prijs betaal jij voor het gelukkig maken van anderen?

CLIËNT OVER coaching

“Dankzij de gesprekken die we samen hebben gehad, heb ik meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en luister ik niet meer naar dat stemmetje in mijn hoofd dat roept “je kunt dat niet”.

Ik heb voor mezelf gekozen en besloten dat ik de stap ga wagen. Ik heb me ingeschreven voor een opleiding tot “documentair afscheidsfotograaf”. Ik ga naast mijn werk een eigen bedrijfje opzetten om dat te kunnen doen waar ik zoveel energie en waardering voor terug krijg, fotograferen.

Een spannende stap maar ik heb er ontzettend veel zin in. Nu maar hopen dat corona de start van de opleiding in juni niet in de weg zit.

Super bedankt dat jij mij aan het denken hebt gezet en me het duwtje hebt gegeven dat ik nodig had om tot dit besluit te komen. Je bent een topper!” M.

VOLG JEZELF

Wat zou je doen als alles mogelijk was, niemand daaronder zou lijden en iedereen daar gelukkig van werd?

Om erachter te komen wat jou gelukkig maakt, heb je in eerste instantie geen antwoorden nodig maar vragen. En ik snap wanneer je nu denkt “Maar wat ik wil, kan helemaal niet.”

Misschien niet, maar de juiste vragen helpen jou ontdekken wat je echt gelukkig maakt. Tijdens coaching persoonlijke ontwikkeling filteren we wat wel en wat niet kan en hoe je het kunt bereiken.

LEER JEZELF KENNEN

Tijdens coaching persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf echt kennen. Uiteindelijk ontdek je waarom je doet wat je doet en wat je motiveert. Pas als je weet wat je echte behoeften zijn, kun je ze vervullen.

GOEDE BESLISSINGEN 

Coaching persoonlijke ontwikkeling helpt je om goede beslissingen te nemen. Als je eerder wist wat echt goed voor je was, had je misschien een andere opleiding gevolgd, naar een andere baan gesolliciteerd of een andere partner gekozen.

Wanneer je ook genoeg van hebt om naar adviezen van anderen te luisteren en te doen wat anderen zeggen, heb ik goed bericht voor je.

IK KAN JE HELPEN OM OP JEZELF TE LEREN VERTROUWEN EN GOEDE BESLISSINGEN TE NEMEN OP BASIS VAN JOUW INTUÏTIE.  

EN ANDEREN DAN?

Ik zal eerlijk met je zijn. Niet iedereen zal gelukkig zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Dat komt omdat alles wat je verandert, ook een verandering is voor anderen.

Ze moeten aan de nieuwe jou wennen. Ze moeten jou opnieuw leren kennen. Ze moeten jou in een nieuw hokje stoppen zodat de wereld weer voorspelbaar is.

En daar is tijd voor nodig maar uiteindelijk komt het goed. De enige vraag waar je nu een antwoord op moet geven is:

“Wil ik voor de rest van mijn leven leven zoals ik nu leef of zal ik op mijn sterfbed er spijt van hebben dat ik nu niets heb gedaan?” 

COACHING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING TECHNIEKEN

Sommige technieken die ik gedurende de coaching persoonlijke ontwikkeling:

  • ACT – Acceptance and Commitment Therapy
  • RET – Rationeel Emotieve Therapie
  • Transactionele Analyse
  • Oplossingsgerichte Therapie
  • Positieve Psychologie
  • Geweldloze Communicatie
  • NLP – Neurolinguistisch Programmeren

Ik maak gebruik van veel verschillende technieken omdat iedereen anders is en niet elke techniek bij iedereen werkt. Ik respecteer je individualiteit en vandaar dat ik niet één recept heb voor iedereen.

Ik ben Dagmara Peters – psychosociaal therapeut voor stress, overspannenheid, burn-out, relatie- en communicatieproblemen, coach persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap en trainer communicatie, gesprekstechnieken en beïnvloeding.

Ik help jongvolwassenen met een druk hoofd en rusteloze 40-tigers met een drukke baan en een druk gezinsleven.

Ik geloof dat je niet altijd invloed hebt op wat er om je heen gebeurt maar je hebt wel altijd invloed hoe je erop reageert. Ik kan je helpen om regisseur te worden van je leven in plaats van alleen een rol in andermans leven te spelen.

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer geluk in je leven.

Ik ben erkend registertherapeut en therapie bij mij wordt vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering en je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts.

hoe word ik rustiger in 10 minuten audio oefening meditatie mindfulness