voor bedrijven en particulieren

burn-out behandeling

burn-out behandeling voor bedrijven en particulieren.

voordat je helemaal gek wordt omdat je werk, je relatie of het leven je sloopt, kijk even wat ik voor jou kan doen.

burn-out behandeling

Burn-out behandeling helpt je binnen slechts 10 gesprekken vermoeidheid, stress, onzekerheid en gepieker te overwinnen. Burn-out behandeling is bedoeld voor Hardwerkende Professionals die alle ballen niet meer in de lucht kunnen houden.

Wat is een burn-out?

Burn-out is een signaal van je lichaam dat je op bent. Burn-out krijg je niet zo maar, daar ben je jaren voor aan het werk geweest. Burn-out is de laatste strohalm van je lichaam. De laatste schreeuw om hulp. Je lichaam trapt op het rempedaal en je moet stoppen, want anders val je letterlijk om.

Wat zijn de symptomen van een burn-out?

Je hebt lang genoeg elk teken van je lichaam genegeerd. Pijntje hier, pijntje daar, slecht kunnen slapen, vaak verkouden en prikkelbaar. Je wilde sterk blijven en controle houden.  Maar nu neemt jouw lichaam het over en je krijgt er een hele waslijst symptomen nog bij:

◾ Besluiteloosheid

◾ Onzekerheid

◾ Laag zelfbeeld

◾ Neerslachtigheid

◾ Opgejaagd gevoel

◾ Piekeren

◾ Angst- en paniekklachten

◾ Vermijdingsgedrag

◾ Vermoeidheid

◾ Slapeloosheid

◾ Makkelijk huilen

◾ Prikkelbaarheid: snel geërgerd of boos

◾ Concentratieproblemen

Je hebt het idee dat je geen grip meer hebt op je leven. Je doet meer dan je best en toch voel je je waardeloos. Het lijkt alsof je onzichtbaar bent en pas word opgemerkt wanneer er iets fout gaat. Wanneer je een keertje hulp nodig hebt, is er niemand die je kan helpen. Je hebt geen kracht meer, voelt je zwak en hebt het gevoel dat je faalt.

Regie over je leven

Burn-out behandeling helpt je weer regie te krijgen over je leven, controle te houden over je emoties, rust in je hoofd bewaren, kunnen ontspannen, genieten en vooral jezelf durven zijn. Verder kun je ook je grenzen aangeven en bewaken zodat anderen daar niet meer overheen lopen.

Burn-out zonder behandeling

Als je last hebt van burn-out maar geen behandeling volgt, dan kan jouw herstel langer duren. Zonder burn-out behandeling kan het je zelfs twee jaar kosten om weer bovenop te komen. Vaak word je echter niet helemaal beter. Je kunt nog steeds vermoeidheidsklachten houden en misschien moet je een stap terugdoen. Je kunt dan niet meer hetzelfde of vergelijkbaar werk doen. 

Ook thuis heb je meer hulp en steun nodig om aan de dagelijkse verplichtingen te kunnen voldoen. Je blijft stress gevende situaties en mensen vermijden. Je wordt dan een gevangene van je burn-out.

Hoe herstel ik van een burn-out?

Burn-out is niet zo’n ziekte die overgaat wanneer je alleen maar rust neemt, lang genoeg thuis blijft en leuke dingen gaat doen. Burn-out ontstaat omdat je te lang aan het geven bent en daar te weinig voor terugkrijgt. Daardoor loopt je accu leeg. Een tijdje rustig aan doen wekt het idee dat je het probleem oplost.

Helaas raak je zonder een burn-out behandeling weer opgebrand wanneer je daar niets bij leert. Wanneer je je mindset niet aanpakt en geen concrete veranderingen doorvoert in je leven, ben je snel weer terug bij af. Van een burn-out herstel je met een burn-out behandeling.

Oorzaken van een burn-out

Je bent een goed mens en maakt anderen graag blij. Dat maakt je gelukkig. Je weet dat je dingen goed, snel en zorgvuldig doet. Daarom doe je veel zelf en vraag niet snel op hulp op het werk. Je bent zelfstandig, onafhankelijk en zegt zelden ‘nee’.

Thuis is het niet anders. Jij bent degene die aan alles denkt en alles regelt. Helaas ziet niemand de moeite die je doet en hoor je zelden een uiting van waardering of dankbaarheid. Alles wat je doet, lijkt voor anderen vanzelfsprekend te zijn. Alsof ze daar recht op hebben. Je bent de hele tijd aan het geven. Geen wonder dat je accu leeg is.

10 consulten voor burn-out behandeling

Daarom richt mijn burn-out behandeling zich op het doorbreken van je ineffectieve denk- en gedragspatronen. De gebieden waar we tijdens de behandeling aan werken zijn:

◾ Lichaamshouding

◾ Ademhaling

◾ Ontspanning

◾ Voeding

◾ Beweging

◾ Emoties

◾ Mindset

◾ Gedrag

Binnen 10 gesprekken aangevuld met huiswerkopdrachten leer je anders denken, voelen en doen. Het resultaat van een burn-out behandeling bij mij is:

◾ energie en zin om dingen te gaan doen, je kunt weer genieten

◾ je waardeert jezelf en durft voor jezelf op te komen

◾ je weet wat je grenzen zijn, je stelt ze, herkent en bewaakt

◾ je bent assertief, je zegt ‘nee’ zonder een ander te kwetsen

◾ je hebt controle over je gedachten en gevoelens

◾ je gaat met plezier naar je werk en je voelt je waardevol en nodig

◾ je bent lichamelijk en geestelijk sterk

◾ je accepteert geen dingen waar je niet achter staat

◾ je blijft kalm in moeilijke situaties en je staat niet meer met je mond vol tanden

◾ je bent stress en angst de baas

Beste remedie tegen burn-out

De beste remedie tegen burn-out is balans in je leven. Je kunt het niet iedereen naar zijn zin maken. Je bent geen pizza. Niet iedereen hoeft van jou te houden. Tijdens de burn-out behandeling leer je om de balans te vinden en te behouden.

Balans in je leven na burn-out behandeling

Dankzij de burn-out behandeling ga je niet meer met lood in je schoenen maar fluitend naar je werk. Je hebt weer balans in je leven, zowel professioneel als privé. Je vermijdt mensen niet meer maar kom je ze met zelfvertrouwen tegemoet.

Burn-out voorkomen 

Na de burn-out behandeling kun je ook de volgende burn-out voorkomen. Je kent jezelf door en door. Je weet wat jouw valkuilen zijn en wat je moet doen om er niet meer in te trappen. Je herkent de symptomen van een burn-out sneller en je onderneemt actie. Verder is je leven zo zeer veranderd na de eerste burn-out dat je niet meer dezelfde fouten gaat maken.

Burn-out therapeut

Ik ben Dagmara Peters – erkend psychosociaal therapeut. Therapie bij mij wordt vergoed uit de aanvullende verzekering, je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts en je eigen risico blijft intact.

Burn-out ervaringsdeskundige

Behalve dat ik als therapeut een burn-out behandeling mag geven, heb ik in 2006 zelf een burn-out gehad. Ik heb toen, waarschijnlijk net als jij nu, van alles uitgeprobeerd voordat ik bij een therapeut terechtkwam. Ik dacht ook dat ik het in mijn eentje kon oplossen want je moet sterk zijn. De beslissing om naar een therapeut te gaan, was toen voor mij een teken van zwakte. Nu weet ik dat er juist kracht voor nodig is om deze keuze te maken. 

Gratis focus sessie

Wil je uitproberen hoe een burn-out behandeling er bij mij uitziet en of er een klik is tussen ons? Maak een afspraak voor een kosteloos consult. Het eerste consult is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Je kunt bij mij direct terecht, ook in de avonduren. Neem contact met mij op en maak een afspraak. Je kunt mij bereiken via 06 – 20 59 20 11 of info@dpssimply.nl 

Ik ben erkend registertherapeut en therapie bij mij wordt vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering en je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts.

Ik ben Dagmara Peters – psychosociaal therapeut, coach persoonlijke ontwikkeling en trainer communicatie. Ik help hardwerkende professionals met emotionele problemen, zoals stress, onzekerheid en burn-out om weer grip te krijgen op hun leven. Want als je geen grip hebt op je leven, dan leef je niet, dan word je geleefd.

Ik geloof dat je niet altijd invloed hebt op wat er om je heen gebeurt maar je hebt wel altijd invloed hoe je erop reageert. Ik kan je helpen om regisseur te worden van je leven in plaats van alleen een rol in andermans leven te spelen.

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer grip op je leven. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en verplicht je tot niets.

Gratis focus sessie

Neem contact met mij op en maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos focus sessie van 60 minuten. Het enige wat je riskeert, is 1 uur van je tijd.

Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl