voor bedrijven

communicatie

Communicatie training voor bedrijven

regio arnhem, doetinchem, wehl

ook incompany

Communicatietraining voor bedrijven

Communicatietraining voor drukke 40+ managers die het hards van allemaal werken. Deze communicatietraining maakt een leider van je. Je bewaart rust in stressvolle situaties. Je beïnvloedt anderen zodat ze doen wat jij wilt. Deze communicatietraining maakt van een gestreste en ongeduldige manager een beheerste en ontspannen leider.

Stress door gebrek aan communicatie

Je hart gaat tekeer. Je krijgt het warm. Je voelt spanning in je lijf. Stress. Iemand houdt zich weer niet aan de regels. Je kookt van binnen en probeert het niet te laten zien.

Hoewel je ongeduld en boosheid wilt verbergen, ziet jouw gezicht er strak uit. Je verheft ongemerkt je stem en je praat sneller.

Non-verbale communicatie

Ook denk je dat anderen niet zien wat er in je omgaat, heb je het mis. Anderen voelen spanning, afkeuring en afwijzing. Ook zeg je geen woord, communiceer je nog steeds. Jouw non-verbale communicatie verklapt hoe je je voelt. Je wilt dat anderen niet merken dat je controle verliest. Communicatietraining helpt je rust te bewaren zodat je professioneel overkomt in plaats van kinderachtig.

Communicatietraining voor drukke managers

Je hebt het het drukst van allemaal. Je wilt deadlines halen en gezeur vermijden. Daarom doe je veel dingen zelf. Je vertrouwt niet dat anderen het op tijd afkrijgen. Dat risico wil je niet nemen. Anderen hebben jou al vaker teleurgesteld. Wanneer je het zelf doet, weet je zeker dat het goed is en altijd op tijd klaar.

Communicatietraining voor rust en ontspanning

Ogenschijnlijk krijg je rust als je alles alleen doet. Op lange termijn word je echter steeds onrustiger. Je kunt niet ontspannen. Je hoofd zit vol. Je ergert je aan de kleinste dingen. Je bent moe. Daardoor begin jij ook fouten te maken. In de communicatietraining leer je ontspannen, rust bewaren en toch controle hebben.

Communicatietraining helpt je rust te bewaren zodat je professioneel overkomt in plaats van kinderachtig.

 

Contact verliezen zonder effectieve communicatie

Wanneer je veel alleen doet, verlies je contact met anderen. Je hebt ze niet nodig. Dat voelen ze ook. Ze weten dat ze niet goed genoeg voor je zijn. Ze hebben het door dat ze niet voldoen aan jouw verwachtingen. Daarom ontstaat er afstand. In plaats van mensen te helpen, ben je ze van jezelf aan het afschuiven. Je verliest contact. In de communicatietraining leer je dit contact te herstellen.

Controle verliezen zonder communicatie

Omdat je veel alleen doet, leren anderen niet van jou. Ze ontwikkelen zich niet. Daardoor werk je met mensen die stilstaan. Terwijl stilstaan achteruitgaan betekent. Daar erger je ook aan. Soms is het jou te veel en ontplof je. Je verliest controle en je schaamt je daarvoor. Je bent nu niet alleen boos op anderen maar ook op jezelf. De communicatietraining helpt je de controle terug te krijgen.

Bang om controle te verliezen

Je bent bang om controle te verliezen. Daarom doe je zo veel alleen. Op jezelf kun je wel vertrouwen. Het gevolg daarvan is dat je dingen doet, die niet jouw taken zijn. Dat zijn dingen die veel te makkelijk voor je zijn. Je verdoet daar je tijd mee, terwijl belangrijke dingen blijven liggen.

 

Overbezorgde ouder

Je bent een overbezorgde ouder die alles uit handen wil nemen. Op deze manier leren ze nooit en jij maakt nooit promotie. Je bent onvervangbaar geworden. Onvervangbaarheid is een gevangenis voor de groei. In de communicatietraining leer je je te bevrijden.

Communicatietraining voor minder frustratie

Het is frustrerend wanneer mensen niet doen wat ze horen te doen. Je legt dingen uit en toch doen ze het anders. Op een gegeven moment geef je gewoon op. Misschien denk je dat het niet te veranderen is. Misschien denk je dat jij niet kunt veranderen.

Ik beloof niet dat het makkelijk is. Het is simpel maar niet makkelijk. In de communicatietraining leer je echter effectief communiceren zodat anderen uiteindelijk doen wat jij wilt. Gespreks- en beïnvloedingstechnieken helpen je erbij.

Geen tijd voor een communicatietraining

Natuurlijk heb je geen tijd voor een communicatietraining. Daar ben je veel te druk voor. En je bent zo druk omdat je niet effectief communiceert. Hoe langer je wacht, hoe drukker je wordt en hoe minder tijd je zal hebben. Misschien is toch een communicatietraining beter dan een therapeut voor je stress, overspannenheid of burn-out-klachten? De meeste stress ontstaat toch in contact met anderen. De keuze ligt echter bij jou.

Anderen moeten veranderen

Anderen veranderen en jij hoeft niets te doen. Dat zou het mooiste zijn. Anderen zullen ook veranderen maar alleen wanneer jij in actie komt.

Zo lang je passief blijft, verandert er niets. In de communicatietraining leer je hoe je initiatief neemt en in actie komt.

Dagmara Peters stress overspannenheid burn-out therapeut coach

Jouw trainer communicatie

Ik ben Dagmara Peters – jouw trainer communicatie. Ik ben docent met eerstegraadslesbevoegdheid en 20 jaar ervaring in het verzorgen van zakelijke trainingen. Ik heb psychologie en communicatie gestudeerd. Ik leg je alles simpel uit. Zelfs een kind begrijpt het.

Theorie en praktijk

In de communicatietraining leg ik je alles duidelijk uit. Je leert jouw eigen communicatiestijl kennen en dat van anderen. Je past communicatieve vaardigheden toe die jouw helpen contact te maken en mensen te beïnvloeden.

Gespreks- en beïnvloedingstechnieken

In de communicatietraining oefen je alle nieuwe technieken. Gespreks- en beïnvloedingstechnieken en communicatieve vaardigheden. We gaan zo lang door tot je het beheerst. Je gaat naar huis met het idee dat je echt iets hebt geleerd.

10.000 gesprekken

12 jaar lang werkte ik als tolk. Ik tolkte bij ruim 10.000 gesprekken voor advocaten, politieagenten, rechters, leraren, huisartsen, specialisten, psychologen en psychiaters. Ik heb alles gehoord wat fout kan gaan in een gesprek. En ik weet hoe je dat kunt voorkomen. 

Gespreks- en beïnvloedingstechnieken die ik leer, gebruik ik zelf. Daardoor heb ik een harmonieuze relatie van 20 jaar en trouwe klanten sinds 2007.

Niet goed in communicatie

Ik heb het van huis uit niet meegekregen hoe je moet communiceren. Mijn vader zei altijd tegen mij: “Kinderen en vissen hebben geen stem.” Ik mocht mijn mening nooit uiten. Toen ik dat deed, kreeg ik straf. Maar ik wilde mijn toekomst niet laten beïnvloeden door mijn verleden. Ik heb leren communiceren. Jij leert het ook.

Communicatietraining voor meer vrijheid

Flow. Rust. Beheersing. Iedereen zit op zijn plek en is geconcentreerd bezig. Alles loopt als in een goed geoliede machine. Jij bewaakt nu het proces in plaats van klusjes af te maken. Je gebruikt je ervaring en expertise om mensen te helpen. Je helpt ze door ze zelfstandig te laten denken en handelen.

Communicatietraining voor de echte controle

Nu je ontspant, heb je een overzicht en grijp je op tijd in. Je loopt langzaam. Je praat langzaam. Je glimlacht. Je bent ontspannen en je ontspant andere mensen. Je bevrijdt jezelf uit de gevangenis van schijncontrole.

Echte controle heb je over jezelf, niet over anderen. De communicatietraining helpt je binnen twee dagen deze controle terug te krijgen.

 

Echte controle heb je over jezelf en niet over anderen. 

 

Inhoud communicatietraining

DAG 1 – CONTACT

Contact maken, relatie opbouwen en onderhouden

 • Je creëert bij een ander het gevoel van op dezelfde golflengte te zijn. Dat doe je door te spiegelen met je lichaam, gebaren, mimiek, stem en woorden die je gebruikt. Je zet je verbale en non-verbaal-communicatie in.
 • Je gesprekspartner voelt zich gehoord omdat je interesse toont en actief luistert. Dat doe je door open vragen te stellen, te herhalen wat die zegt en samen te vatten.
 • Je gesprekspartner voelt zich begrepen omdat je zijn gevoelens en behoeften benoemt beter dan hij dat zelf kan. Jij bent in eens zijn beste vriend en hij vertrouwt je.
 • Je leert wat communicatie verstoort en wat jouw persoonlijke valkuilen zijn.

DAG 2 – BEÏNVLOEDING

Rustig blijven in stressvolle situaties. Omgaan met weerstand en klachten.

 • RET (rationeel emotieve therapie) en ACT (acceptance and commitment therapy)

Jouw belemmerende overtuigingen doorbreken. Denk je dat je altijd gelijk hebt? Dat een ander altijd precies moet doen wat jij wilt? Deze overtuigingen leveren stress op. Daarom erger je aan mensen. Terwijl ontspanning juist zo belangrijk is. Alleen wanneer je iemand kunt ontspannen, kun je hem ook beïnvloeden. Dankzij RET en ACT blijf je in contol.

Daarom dagen we jouw overtuigingen uit, ontkrachten ze en vervangen door overtuigingen die je helpen een relatie op te bouwen in plaats van te verstoren.

 • Geweldloze communicatie

Bij moeilijke gesprekken laat je je niet sturen door emoties. Je blijft bij de feiten. Daardoor laat je je niet uitdagen door een ander. Je blijft kalm als James Bond, zelfs in stressvolle situaties. Je weet met weerstand om te gaan. Je benoemt de intenties achter de uitspraken van je gesprekspartner. Je legt dingen helder uit zodat de ander je echt begrijpt. Een boze tegenstander transformeert in een trouwe vriend.

 • Transactionele Analyse

Ontdek hoe je communiceert. Als een ouder, een volwassene of een kind? Leer verschillende communicatiestijlen kennen en hoe ze het gesprek beïnvloeden. Als ouder ben je kritisch en creëer je weerstand. Als volwassene ben je zakelijk en heb je geen empathie. Als kind denk je niet aan de toekomst. Herken en pas de juiste communicatiestijl toe afhankelijk van de situatie.

  Van manager naar leider

  Deze communicatietraining maakt een leider van je. Leider over jezelf en leider voor anderen.

  Mensen luisteren naar je omdat je naar hen luistert. Ze doen wat jij wilt omdat ze weten waarom je dat wilt.

  Ze voelen zich veilig bij je omdat je voorspelbaar handelt. Ze weten wat ze aan je hebben.

  Resultaat communicatietraining

  Het resultaat van deze communicatietraining is:

  • Je vermijd mensen niet meer en zij vermijden jou ook niet. Je gaat gesprekken met ze aan. Ze praten open over hun behoeften en zorgen omdat jij daar ook open over praat.
  • Mensen vertellen jou niet de hele waarheid alleen wanneer ze jou niet vertrouwen. Nu je consequent op dezelfde manier communiceert, ben je voorspelbaar. Voorspelbaarheid zorgt voor rust. Jij bent ontspannen en je ontspant andere mensen.
  • Je weet hoe je dingen moet vragen en uitleggen. Daarom voldoen mensen aan je verzoeken. Je legt dingen helder uit. Je delegeert op een respectvolle manier. Eindelijk begrijpen ze je. Jullie band versterkt zich.
  • Ook reageren mensen boos, blijf jij rustig. Je laat je niet uitdagen. Je weet jezelf en anderen te kalmeren.
  • Je begrijpt anderen en zij begrijpen jou. Je weet op een beeldende manier uit te leggen wat je bedoelt. Zelfs een kind begrijpt je. Je checkt ook altijd of een ander jou goed heeft begrepen.
  • Je relatie met mensen bereikt een andere dimensie. Je ervaart meer openheid, verbondenheid en begrip.

  Groepsgrootte

  De groepsgrootte is maximaal 8 personen.

  Locatie

  Wehl of incompany.

  Tijden

  in overleg.

  Taal

  Deze communicatie training kan ik geven in het Nederlands en Pools.

  Meld je aan

  Meld je aan voor deze communicatietraining. Leer effectief en overtuigend communiceren. Stop met managen en begin met leiden.

  Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl