Pools – Nederlands – Engels

communicatie training

versterk de communicatie met je met Poolse collega’s! ontdek hoe je MEER OPENHEID, DUIDELIJKHEID EN BETROKKENHEID CREëERT BINNEN JOUW TEAM!

COMMUNICATIE TRAINING

Wanneer je Poolse collega’s teruggetrokken zijn, je geen hoogte van ze kunt krijgen en ze niet kunt bewegen om meer open, duidelijk en betrokken te zijn, is deze communicatietraining wellicht iets voor jou.

In slechts 3 halve dagen vol praktische handvatten ontdek je hoe je je Poolse collega’s kunt motiveren om opener te worden, meer van zichzelf te laten zien, tijdig aan de bel te trekken en betrokkenheid bij het bedrijf te tonen.

Maar ik zal eerlijk met je zijn. Om dat te bereiken, is het niet voldoende om tegen de mensen te zeggen wat ze moeten doen. Dat heb je vast al geprobeerd en hoe goed werkte dat? Precies!

Om dit doel te bereiken, moet je zelf gaan groeien en jezelf ontwikkelen naar een hoger niveau. Je moet niet alleen mensen begrijpen, maar ook in staat zijn om ze te beïnvloeden en overtuigen, zodat ze jou willen volgen.

Bovendien vereist dit ook tijd en energie van jou. Als je niet van plan bent om daarin te investeren, zal deze training je niet helpen.

TYPISCH POOLS?

Heb je genoeg van Poolse collega’s die …

 • niet het achterste van hun tong laten zien?
 • niet zeggen waar het op staat maar eromheen draaien?
 • onderdanig zijn en niet durven om met jou in gesprek te gaan?
 • geen eerlijk antwoord geven, hoe vaak je ook vraagt?

Met deze communicatietraining transformeer je teruggetrokken medewerkers in betrokken collega’s.

 e

COMMUNICATIE TRAINING

Tijdens de communicatietraining ontdek je hoe je een gesprek aanknoopt met je Poolse collega, wat je wel en niet moet vragen, en hoe je moet reageren wanneer er geen antwoord wordt gegeven.

Dankzij praktische handvatten, checklists en actielijsten weet je precies wat je in welke situatie moet doen, zodat je sterker staat en je je niet meer machteloos voelt. Je kunt beter contact krijgen met je Poolse collega’s, je moet alleen weten hoe.

Wanneer je hen op de Nederlandse directe manier benadert, zien ze dat als arrogant, wat voor meer afstand kan zorgen. Als je juist toenadering zoekt, zul je je communicatiestijl moeten aanpassen zodat je je Poolse collega’s niet afschrikt.

Daardoor zullen ze jou niet alleen zien als een collega of leidinggevende die respect verdient, maar ook als een vriend die het beste met hen voorheeft. Als je dit bereikt, win je fans voor het leven. Je krijgt niet alleen medewerkers die meer open, eerlijk en betrokken zijn, maar vooral toegewijde en loyale collega’s die voor je door het vuur gaan. Wil je dat?

OPENHEID | DUIDELIJKHEID | BETROKKENHEID 

Je Poolse collega’s kunnen opener en betrokkener worden. Veel mensen weten echter niet hoe ze hen zo ver kunnen krijgen. Maar het kan makkelijker zijn dan je denkt.

Veel mensen missen praktische handvatten, waardoor ze Poolse mensen op de Nederlandse manier benaderen, wat alleen maar leidt tot meer onbegrip en afstand.

Als je niet dezelfde fouten wilt blijven herhalen, krijg je in deze communicatietraining een duidelijk stappenplan over hoe je je Poolse collega’s in verschillende situaties moet benaderen.

Stap voor stap ontdek je wat je moet doen en tijdens de training oefenen we ook alle technieken, zodat je niet alleen maar theorie krijgt, maar vooral veel praktische training.

PRAKTISCHE HANDVATEN

DOEL:

Dit is een beknopt overzicht van wat je kunt verwachten van de communicatietraining: 

 • duidelijke communicatie, zodat iedereen weet wat er bedoeld wordt, wat er verwacht wordt en wat er gedaan moet worden
 • vertrouwen winnen en een werkrelatie opbouwen en onderhouden, zodat collega’s openstaan voor elkaar, bereid zijn naar elkaar te luisteren, begrip tonen voor elkaar en rekening met elkaar houden. Op die manier kunnen ze beter samenwerken en als een team functioneren, en op elkaar kunnen bouwen, waardoor ze een prettige sfeer binnen het team creëren en zich veilig voelen
 • respectvol moeilijke gesprekken voeren zonder anderen te kwetsen, elkaar respectvol benaderen, durven uitspreken wat men denkt, ‘nee’ leren zeggen, fouten toegeven en op tijd aan de bel trekken

Praktische handvatten:

 • 3 bewezen communicatietechnieken die direct zorgen voor meer verbinding
 • 5 strategieën om antwoorden te krijgen op vragen, waardoor direct meer duidelijkheid ontstaat
 • 2 cruciale vaardigheden die je helpen om zeker te weten of jouw Poolse collega jou echt heeft begrepen
 • 6 manieren om waardering te uiten, waarvan 2 ervoor zorgen dat jouw collega’s ontroerd raken en tranen in hun ogen krijgen – hiermee creëer je toegewijde en loyale collega’s
 • 2 manieren om feedback te geven zonder anderen te kwetsen
 • 2 tips over hoe je dingen moet uitleggen, zodat mensen je echt begrijpen
 • 1 gouden regel voor assertiviteit – hoe je nee kunt zeggen zonder je schuldig te voelen
 • 5 grootste verschillen tussen de Nederlandse en Poolse cultuur die communicatie beïnvloeden

RESULTAAT:

Het resultaat van deze communicatietraining is: 

 • meer begrip en respect voor elkaar

 • meer duidelijkheid
 • minder stress

 • betere communicatie

 • betere werksfeer

 • betere samenwerking

 • een sterker team

INVESTERING

POOLSE CULTUUR – COMMUNICATIE – leiderschap

wat zeggen anderen?

communicatietraining pools nederlands engels
communicatietraining pools nederlands engels
communicatietraining pools nederlands engels
communicatietraining pools nederlands engels
communicatietraining pools nederlands engels

Ik ben Dagmara Peters – erkend psychosociaal therapeut, coach persoonlijke ontwikkeling en trainer Poolse cultuur, communicatie en leiderschap.

Van origine ben ik Pools maar ik woon al 20 jaar in Nederland.

Ik help ambitieuze mensen die druk, moe en gefrustreerd zijn om meer energie, rust en grip op hun leven te krijgen zodat ze kunnen ontspannen en meer werkplezier ervaren. 

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer grip, verbinding met je Poolse collega’s en werkplezier.

 

Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl