Stressmanagement


Is stressmanagement of therapie iets voor mij?

Je bent volkomen gezond. Er is absoluut niets mis met je en toch voel je je anders. Gedachten die vaak door je hoofd schieten zijn:

“Ik ben niet goed genoeg.”

“Wat zou een ander daarvan vinden?”

“Ik kan het niet.”

“Het zal toch niet lukken.”

Deze gedachten maken je bang en verlammen je.

Onze gedachten (denken)

We geloven onze gedachten omdat ze van ons zijn. Maar zijn ze echt waar? Zijn deze gedachten echt van jou of heb je ze overgenomen van je ouders, verzorgers of leerkrachten? Zijn ze echt jouw bewuste keuze of eerder een product van je opvoeding en ervaring?

Onze gevoelens (voelen)

Onze gevoelens zijn het product van onze gedachten. Om iets te kunnen voelen, heb je eerst een gedachte nodig. Als je denkt “Ik ben niet goed genoeg”, is het niet vreemd dat je verdrietig of teleurgesteld bent. Integendeel! Je voelt precies wat je denkt!

Ons gedrag (doen)

We doen niets zomaar. Onze gevoelens sturen ons gedrag aan. Ben je boos, dan kom je in actie. Ben je verdrietig, dan doe je niets. Ben je bang, dan vlucht je of verstijf je. Onze gevoelens zijn de motor van ons gedrag.

Het patroon

Denken, voelen en doen zijn drie ingrediënten die ons lot bepalen. Al in de kinderjaren ontwikkelen we een vast patroon van denken, voelen en doen. Dit patroon is ons schild dat ons beschermt tegen pijn. De jaren verstrekken, we worden volwassen, omstandigheden en mensen om ons heen veranderen en toch gebruiken we nog steeds hetzelfde schild uit onze kinderjaren als een teddybeer waar we geen afscheid van kunnen nemen. Alleen keert dit schild zich nu tegen ons en verandert in een zwaard. Het beschermt ons niet meer tegen pijn. Het veroorzaakt pijn!

Doorbreek je patroon

We zijn het product van ons patroon van denken, voelen en doen. Niet de buitenwereld heeft de controle over ons, maar wij zelf. Wil je je anders gedragen en reageren? Verander je gevoelens! Wil je je anders voelen? Verander je gedachten! Wil je anders denken? Pak je belemmerende overtuigingen aan die je van anderen hebt geërfd! We hebben in het leven niet overal invloed op, maar waar we zeker invloed op hebben is wat we denken, wat we voelen en wat we doen!

Jouw investering

€ 95 excl. btw per consult van minimaal één uur of € 899 excl. btw voor 10 consulten.

Het intakegesprek t.w.v. € 95 excl. btw bij een traject van 10 consulten krijg je van mij cadeau.

Vragen?

Ik ben dol op vragen, dus stel ze gerust. Wil je meer weten of een afspraak maken voor een consult, bel 06-20592011 of mail naar info@dpssimply.nl

Lees meer over stress.
Copyright 2018 DPS Simply All rights reserved
DPS Simply

Neem controle over je leven met de gratis tools!

Je bent hier omdat je op zoek bent naar antwoorden en ik heb geen kant-en-klare antwoorden voor je maar wel vragen die je helpen om de juiste antwoorden te vinden. 

Kijk nog even in je mail- of spambox om je aanmelding te bevestigen!