psychosociale

therapie

erkend psychosociaal therapeut

psychosociale therape voor stress, overspannenheid en burn-out

regio arnhem, doetinchem, wehl

Psychosociale therapie (counseling)

Psychosociale therapie (counseling) is een laagdrempelige psychologische hulp bij sociaal-emotionele problemen, zoals:

 • Faalangst en onzekerheid
 • Stress, overspannenheid en burn-out
 • Relatie- en communicatieproblemen
 • Levens- en zingevingsvragen 

Ik verbind psychosociale therapie met lichamelijke elementen voor direct meer energie en grip op je leven. Psychosociale therapie hoort bij de complementaire zorg.

 

Kalm als James Bond

Word als James Bond. Je verroert geen spier wanneer iemand je aanvalt. Je blijft kalm in stressvolle situaties. Wetenschappelijk bewezen technieken helpen je daarbij. Daardoor erger je je niet meer aan mensen die alleen aan zichzelf denken. Je kookt niet meer van binnen.

Stress de baas

Je ontploft niet meer om de meest lullige reden. Je verheft je stem niet. Je laat je niet meer beïnvloeden door de stemming van anderen. Je hoeft geen controle te hebben op alles en iedereen om in control te blijven. Ervaar innerlijke rust ondanks moeilijkheden en stress.

Innerlijke rust

Innerlijke rust zie je en hoor je. Je loopt langzaam in plaats van je te haasten. Je praat langzaam in plaats van te ratelen. Je stem klinkt laag en sterk in plaats van hoog en opgewonden. Je hoeft je stem niet meer te verheffen om gehoord te worden.

Jouw rust is jouw kracht en dwingt respect af. Bovendien beïnvloed je daarmee anderen. Want wie zich ontspannen voelt, ontspant ook andere mensen.

 

Zeg ‘nee’

Zeg ´nee´ in plaats van je weg te cijferen en je eigen plannen door te strepen. Stel en bewaak je grenzen zonder je schuldig te voelen.

Geweldloze communicatie

Met simpele technieken spreek je open je mening uit zonder anderen te kwetsen. Je communiceert met gevoel en respect. Je zegt wat je wel en niet wilt en het voelt geweldig.

Niet meer alleen

Stop met alles alleen te doen. Delegeer. Krachtige gesprekstechnieken en kant-en-klare schema´s helpen je om duidelijk aan te geven wat je wilt. Betrek anderen bij taken die je tot nu toe alleen deed. Je leert delegeren in plaats van om hulp te vragen.

 

Je bent geen egoïst

Wees niet bang. Je wordt niet egoïstisch. Je bent te zorgzaam en behulpzaam om een egoïst te worden. Je stopt alleen met jezelf weg te cijferen, op te offeren, te verwaarlozen en op de laatste plek te zetten. Je verantwoordelijkheidsgevoel blijft onveranderd. Je blijft mensen helpen maar niet omdat je moet maar omdat je wilt.

 

Energie

Laat de energie stromen. Je hebt weer zin om dingen te doen. De afwas is zo gepiept. Je staat te zingen tijdens het koken. Het huis ruim je binnen no time op en je houdt het opgeruimd.

 

Kleine aanpassingen

Een paar kleine aanpassingen in je ademhaling, dieet, beweging, lichaamshouding en dagindeling laden je op. Iets wat de artsen niet eens weten. Je valt niet meer in slaap op de bank voor de tv maar geniet van de film samen met je partner.

Verander je mindset

Laat je stemming niet bepalen door de gootsteen vol vieze borden en de uitpuilende wasmand. Ook zijn niet alle klusjes in huis klaar, zit jij ontspannen op de bank een boek te lezen. Verander je mindset en je bevrijdt jezelf van je automatische reacties. Het is de hoogste tijd dat jouw emoties naar jou luisteren en niet andersom.

 

Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Met Integral Eye Movement Therapy (IEMT) verdwijnen je terugkerende pijnlijke emoties, beelden en herinneringen. Binnen een paar sessies bereik je hetzelfde resultaat als met een paar jaar psychotherapie. Mijn cliënten noemen het toveren en abracadabra.

 

Nieuwe verbindingen in je hersenen

IEMT is echter niets anders dan nieuwe verbindingen maken in je hersenen. Daardoor vervagen en verdwijnen oude verbindingen.

Ik kies voor IEMT omdat ik merk dat praten alleen vaak niet helpt. Je hebt een sterker middel nodig om je pijnlijke emoties te verwerken.

 

Praattherapie versus IEMT

Therapieën gebaseerd op praten alleen, duren jaren, voordat je het effect ziet. Ik ga ervan uit dat jij niet zo lang wilt wachten.

Daarom ga ik liever voor snel en effectief. Soms bevrijdt slechts 1 IEMT-sessie sommigen van jarenlange emotionele pijn.

Het kennismakingsoefening laat je binnen 10 minuten zien of IEMT bij je werkt.

 

Mens als geheel

Therapie bij mij verbindt geestelijke en lichamelijke componenten. Alleen door alle puzzelstukjes te verbinden, bereik je het maximale resultaat: energie en grip op je leven. 

 

Lichamelijke elementen van de therapie

Lichamelijke elementen voor meer energie en ontspanning:

 • ademhaling – vermindert angst, ontspant en geeft meer energie dankzij meer zuurstof die nodig is bij de verbranding van voedingsstoffen
 • hartcoherentie – kalmeert je hart en hersenen, daardoor kom je sneller tot rust zonder kalmeringsmiddelen
 • lichaamshouding – beïnvloedt je stemming, bouwt stresshormonen af en stimuleert productie van het assertiviteitshormoon in slechts 5 minuten
 • voeding – geeft je meer energie door de suikerspiegel op pijl te houden en helpt rode bloedcellen meer zuurstof te vervoeren
 • beweging – ontspant, reduceert stress door stresshormonen af te bouwen en geeft meer energie, daardoor zit je lekkerder in je vel, heb je meer zin om dingen te ondernemen en je slaapt beter
 • dagindeling – creëert meer orde, rust en ruimte in je agenda en in je hoofd

 

Geestelijke elementen van de therapie

Geestelijke elementen voor krachtige mindset en het gevoel van in control zijn:

 • ACT – Acceptance and Commitment Therapy  helpt je in 6 stappen om te gaan met frustraties, verdriet en angst; je koppelt je los van deze ongrijpbare emoties, daardoor blijft je beheerst in stressvolle situaties
 • RET – Rationeel Emotieve Therapie helpt je met 4 simpele vragen je doemdenken uit te dagen en om te buigen, nieuwe krachtige gedachten stimuleren rust en zelfvertrouwen, met RET doorbreek je je automatische negatieve denkpatronen en vervang je frustratie door beheersing, het resultaat is een krachtige mindset
 • Transactionele Analyse helpt je te ontdekken wat jouw communicatiestijl is en dat van je partner/kind/baas/collega´s. Als je deze stijl kent en op de juiste manier inzet, beïnvloed je je eigen gedrag en dat van anderen
 • Oplossingsgerichte Therapie helpt je je krachtigste vaardigheden in te zetten in plaats van je op het probleem te focussen, je versterkt wat je al kent en kunt
 • Positieve Psychologie, zoals zelfcompassie leert je vriendelijk te zijn voor jezelf in plaats van jezelf te kastijden
 • IEMT – Integral Eye Movement Therapy neutraliseert je pijnlijke emoties waar je nu geen controle over hebt, nare beelden, pijn, verdriet en angst verdwijnen voorgoed
 • Geweldloze Communicatie helpt je je gevoelens en behoeften open en eerlijk te delen op een respectvolle manier, je voert uiteindelijk een diep gesprek met veel verbondenheid
 • NLP – Neurolinguistisch Programmeren helpt je woorden die stress veroorzaken te vervangen door woorden die je kracht geven, verder zal NLP jouw communicatie met anderen waardevol maken door de juiste vragen te stellen

 

Geen ‘hum-hum-therapie’

Ik kies voor de moderne vorm van therapie omdat ik zelf in therapie was. Het duurde ruim één jaar en ik had elke week een sessie, soms zelfs twee keer per week. Mijn therapeut hield voornamelijk haar mond, knikte en zei ´hmm´. 

 

Praten en doen

Praten lucht op maar lost geen problemen op. Het meeste heb ik uiteindelijk uit boeken en cursussen geleerd en in de praktijk toegepast. Daarom is moderne therapie niet alleen praten maar vooral doen. 

Verleden verwerken

Je hoeft je verleden ook niet meer millimeter voor millimeter uit te kammen om je probleem op te lossen. Onderneem actie en leer omgaan met je pijnlijke gedachten en gevoelens. 

 

Therapie is actie

Therapie van tegenwoordig is voornamelijk doen, oefenen, inzetten van nieuwe vaardigheden en krachten. Pas nieuw gedrag direct toe. Negatieve emoties overweldigen je dan niet meer en je zit meteen lekkerder in je vel.

 

Wetenschappelijk bewezen technieken

Tijdens de therapie gebruik ik voornamelijk wetenschappelijk bewezen technieken. Je praat met mij dus niet over je baarmoederervaringen, aura´s en ander zweverig gedoe. Down to earth, to the point, nuchter, praktijkgericht, duidelijk, concreet en vooral bewezen effectief.

 

Simpel uitgelegd

Alle technieken die ik gebruik leg ik simpel uit en oefen samen met jou. Ik ben ex-docente en weet met voorbeelden alles duidelijk te maken. Zelfs een kind begrijpt het. Je krijgt alles ook nog op schrift om het op je gemak te lezen. 

Therapie is niet voor iedereen

Hoewel het simpel lijkt, is therapie bij mij is helaas niet voor iedereen. Als je aan deze voorwaarden voldoet, helpt therapie bij mij jou wel, anders niet. Deze voorwaarden zijn:

 • Je lijdt niet aan een psychische stoornis
 • Je staat open voor nieuwe inzichten
 • Je wilt naar jezelf kijken
 • Je bent nieuwsgierig en wilt leren
 • Je wilt nieuw gedrag toepassen

 

Wacht niet met de therapie

Hoe langer je met de therapie wacht, hoe vaker je oude destructieve gedrag herhaalt. Door je ineffectieve gedachten en gevoelens te herhalen, worden ze sterker. Het werkt net als bij spieren. Hoe meer je je spieren traint, hoe sterker ze worden. Je pijnlijke gedachten en emoties worden ook steeds sterker en groter wanneer je niet stopt ze te trainen.

 

Slechts           10 consulten

Therapie bij mij bestaat uit 10 consulten à 60 min. Je krijgt echter veel meer dan alleen de sessies. Na elk consult schrijf ik een uitgebreid verslag. Ik maak ook analyses van jouw persoonlijkheid en situatie.

Analyses

 

Vaak ben ik uren met analyses bezig terwijl jij in de keuken staat te koken, een douche neemt of de hond uitlaat. Het voordeel daarvan is, dat ik technieken inzet die het beste bij je passen.

 

Therapie is levenslessen

Psychosociale therapie bij mij is levenslessen. Binnen 6 maanden doe je ervaringen op waar anderen 60 jaar tevergeefs voor werken. Mijn eyeopeners laten je zien wat anderen niet zien. Dat zorgt voor een voorsprong. 

 

Levenskwaliteit schiet omhoog

Deze levenslessen laten jouw levenskwaliteit omhoogschieten. Maar het werkt niet alleen voor jou. Je geeft ook een voorbeeld aan je kinderen, partner of collega’s. Je laat hun zien hoe je zinvol, waardevol en met respect leeft in plaats van je op te offeren en weg te cijferen.

Jouw metamorfose draagt bij aan de globale verandering. Hoe meer mensen hun angst voor het onbekende en de mening van anderen opzijzetten, hoe sneller we een maatschappij creëren met mensen die om elkaar geven zonder zichzelf te vergeten. 

 

Het resultaat van de therapie

Het resultaat van deze levenslessen is:

 • In plaats van jezelf weg te cijferen, kies je voor een win-win situatie, je denkt aan een ander zonder jezelf op te offeren
 • In plaats van alles alleen te doen, schieten anderen je te hulp omdat je weet hoe je ze kunt activeren
 • In plaats van ruzie, kritiek, beschuldigingen of negeren, heb je een harmonieuze relatie vol warmte, interesse, verbondenheid en wederzijds begrip
 • In plaats van frustratie heb je rust, beheersing en het gevoel van in control zijn
 • In plaats van vermoeidheid, barst je van energie en heb je zin om van alles te doen
 • In plaats van een masker, laat je nu je ware zelf zien, met vertrouwen voor de toekomst en zonder angst voor afwijzing
 • In plaats van je waardeloos en nutteloos te voelen, draag je bij aan het leven van je partner, kinderen, collega´s en de maatschappij
 • In plaats van geleefd te worden, leef je nu voor het eerst.

 

De eerste resultaten

De eerste resultaten zie je al na de eerste sessies. Langzamerhand word je steeds sterker en zelfverzekerder. Binnen 3 maanden heb je je doel bereikt.

 

Erkend therapeut

Ik ben erkend registertherapeut en therapie bij mij wordt vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering en je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts en je eigen risico blijft intact.

Reserveer je focus sessie

Maak een afspraak voor een vrijblijvende focus sessie. Het is kosteloos! Het enige wat je riskeert is, één uur van je tijd.

Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl