Mijn persoonlijke statuut – mijn waarden

Heb je echt een persoonlijk statuut nodig? Een opsomming van waarden die je perfecte leven weergeeft? Het leven is niet perfect dus wat heb je eraan? Een persoonlijk statuut is inderdaad een ideaalbeeld van wat je wilt en nastreeft en ik vind het waardevol omdat het mij eraan herinnert wat voor mij echt belangrijk is in het leven, vooral in moeilijke tijden. Lees meer over het persoonlijk statuut in de artikelen Hoe word ik gelukkig? en Hoe schrijf je een persoonlijk statuut?

Liefde

Liefde is de basis. Ik hou van mijn familie en vrienden en ik voel me geliefd.

Gezondheid en energie

Gezondheid is heel belangrijk voor me. Wanneer ik gezond ben, dan ben ik sterk en ik kan beter zorgen voor mezelf, mijn familie en mijn vrienden. Ik kan meer van mezelf geven aan mijn klanten en cliënten. Wanneer ik gezond ben, heb ik energie.

Inspiratie

Inspiratie geeft mij ook energie. Wanneer ik geïnspireerd ben, dan kom ik in actie. Ik wil ook anderen inspireren zodat zij ook in actie komen, hun doelen bereiken, volgens hun eigen waarden leven en gelukkig zijn.

Gelijkwaardigheid en respect

Ik vind dat iedereen, zowel mens als dier, gelijke rechten hebben om op deze aarde te leven en met respect behandeld te worden. Daarom doe ik niets wat anderen leed en verdriet kan toebrengen en ik help mensen en dieren in nood.

Vrijheid en onafhankelijkheid

Ik ben vrij van mijn beperkende verleden en vrij van mijn negatieve gedachten en gevoelens. Ik ben vrij om te kiezen wat ik denk, voel en doe. Mijn leven is het resultaat van mijn keuzes en beslissingen. Ik heb niet altijd invloed op wat er om me heen gebeurt maar ik heb altijd invloed hoe ik erop reageer. Ik ben regisseur van mijn leven en ik schrijf mijn eigen draaiboek.

Beheersing

Ik ben de enige die invloed heeft op me. Niemand kan mij boos of verdrietig maken. Dat kan alleen ik.

Orde

Ik wil mijn huis en mijn directe omgeving schoon en ordelijk houden zodat iedereen zich hier prettig voelt. Orde geeft mij rust.

Schoonheid en esthetiek

Ik hou van mooie dingen maar ik heb er niet veel van. Het is voor mij wel belangrijk dat alles wat zich in mijn directe omgeving bevindt, op elkaar is afgestemd en elkaar versterkt en samen een harmonieus geheel vormt.

Eenvoud

Ik hou van eenvoud in alle aspecten van het leven. Mijn huis is eenvoudig ingericht en heeft mooie zachte kleuren. Ik voel me hier heel prettig. Ik hou ook van eenvoudige oplossingen. Eenvoud geeft mij rust, ruimte en een opgeruimd gevoel.

Familie en vriendschap

Ik heb altijd tijd voor mensen en dieren van wie ik hou en ik ben altijd aardig en begripvol voor ze. Ze kunnen altijd op mij rekenen en ik laat alles vallen om ze te helpen.

Diepgang

Ik hou niet van oppervlakkige gesprekken, relaties en bezigheden. Ik ben graag bezig met taken die diepgang verschaffen. Ik ga graag diep op het onderwerp in, ik bekijk het onderwerp van verschillende invalshoeken en ik filosofeer. Ik zoek naar antwoorden.

Vertrouwen

Mijn familieleden, vrienden, klanten en cliënten vertrouwen me omdat ik de waarheid vertel, geen dingen beloof die ik niet kan nakomen en alleen dingen doe waar ik me voor 100% geschikt voor vind. Ik vertel de waarheid en ik zeg ‘nee’ wanneer ik in iets niet geloof. Ik ben eerlijk en duidelijk tegenover mezelf en anderen.

Eerlijkheid

Ik vertel altijd de waarheid. Ik heb een hekel aan leugens en ik heb liever de waarheid die pijn doet dan een leugen. Ik ben eerlijk tegenover mezelf en tegenover anderen.

Zelfvertrouwen en integriteit

Om te kunnen waarborgen dat ik eerlijk ben tegenover mezelf en anderen heb ik zelfvertrouwen nodig. Zelfvertrouwen is belangrijk om achter mijn keuzes te blijven staan, geen ‘ja’ zeggen wanneer ik ‘nee’ bedoel en durven handelen vanuit mijn persoonlijke waarden. Ik doe geen dingen waar ik niet achter sta en alle nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en taken check ik eerst met mijn persoonlijke waarden. Integriteit geeft mij het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

Dankbaarheid

Ik ben dankbaar voor de kleinste dingen in het leven. Ik vind niets vanzelfsprekend. Ik heb geen verwachtingen. Ik ben blij met wat het leven mij geeft en waar ik niet blij mee ben, dat verander ik of gebruik om er iets moois van te maken. Wat ik niet kan veranderen, dat accepteer ik en ik leer daarmee te leven.

Ontwikkeling

Ik ontwikkel me continu. Ik lees boeken en volg cursussen en kennis die ik verwerf, pas ik direct toe en ik deel haar met anderen. Ik respecteer waardevolle tijd van anderen en daarom deel ik alleen waardevolle kennis.

Rust en ontspanning

Ik neem tijd om te ontspannen want dan krijg ik de beste ideeën. Door te ontspannen heb ik weer energie voor nieuwe uitdagingen.

Veiligheid en zekerheid

Mijn huis is de plek waar ik me veilig voel, waar ik kan ontspannen en hier breng ik tijd door met mensen en dieren die mij dierbaar zijn. Het is voor mij ook belangrijk om financiële zekerheid te hebben zodat ik mij en mijn familie kan onderhouden en anderen kan helpen die in nood verkeren. Geld is voor mij het resultaat van het inzetten van mijn talenten en het vertrouwen van mijn trouwe klanten, cliënten en cursisten.

Jouw persoonlijk statuut is nooit af. Het evalueert en ontwikkelt zich samen met jou. Lees het dus regelmatig en pas het aan wanneer het nodig is, zo blijft jouw persoonlijk statuut altijd up-to-date.

Dit artikel is gebaseerd op het boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen R. Covey.

Vragen?

Ik ben dol op vragen, dus stel ze gerust als reactie op dit artikel. Wil je meer weten of een afspraak maken voor een intakegesprek. Bel 06-20592011 of mail naar info@dpssimply

Maak een afspraak

Neem contact met mij op en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Het intakegesprek duurt 60 minuten en kost € 95,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden het vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl 

Ik ben Dagmara Peters – psychosociaal therapeut, coach persoonlijke ontwikkeling en trainer communicatie. Ik help hardwerkende professionals met emotionele problemen, zoals stress, onzekerheid en burn-out om weer grip te krijgen op hun leven. Want als je geen grip hebt op je leven, dan leef je niet, dan word je geleefd.

Ik geloof dat je niet altijd invloed hebt op wat er om je heen gebeurt maar je hebt wel altijd invloed hoe je erop reageert. Ik kan je helpen om regisseur te worden van je leven in plaats van alleen een rol in andermans leven te spelen.

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer grip op je leven. 

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Ik ben erkend registertherapeut en therapie bij mij wordt vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering en je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts.

DPS Simply
Raphaëlstraat 1
7031 BA Wehl

info@dpssimply.nl

0314-325546
06-20592011

KvK 09170601
btw-id NL002438685B98 

[good-reviews cycle=”fader” ]