therapie & coaching

stress doetinchem

stress therapeut & coach

regio arnhem, doetnichem, wehl

voor bedrijven en pariculieren

Omgaan met stress regio Doetinchem

Je wilt kunnen omgaan met stress en je woont of werkt in de regio Doetinchem, Arnhem of Wehl. Mijn praktijk voor  stressmanagement bevindt zich in Wehl en is makkelijk bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Je kunt mij vinden in de monumentale Graansilo in Wehl. Het pand bevindt zich direct aan het station – 15 minuten vanaf Doetinchem en 30 minuten vanaf Arnhem. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen en je kunt er ook je elektrische auto opladen.

Voor wie is stress management?

Je hebt last van stress en je hebt geen rust in je hoofd en in je lijf. Je hebt het de hele tijd druk. In je hoofd ben je altijd bezig: Wat is er vandaag gebeurd? Ben ik niets vergeten? Wat moet ik morgen nog doen? Je leven wordt bepaald door je to-do-lijstje en je leeft niet meer in het hier en nu.

Stress en slecht humeur

Wanneer je last hebt van stress dan heeft dat ook invloed op je stemming. Je zit niet lekker in je vel en anderen hebben daar ook last van. Ben je misschien kortaf, heb je een kort lontje en is het beter om met een bocht om je heen te lopen? De sfeer op je werk en thuis lijdt eronder.

Stress op het werk

Wanneer je stress op het werk hebt, ben je minder productief. Je kunt je moeilijk concentreren, maakt meer fouten, wordt trager en het frustreert je. Wanneer je nog op je fouten wordt gewezen, is de maat vol. Je werkt steeds harder en toch werkt het averechts. Je twijfelt of je het nog aankunt. 

In mijn praktijk voor omgaan met stress in de regio Doetinchem help ik Hardwerkende Professionals om grip te krijgen op hun leven.

TIPS Omgaan met stress regio Doetinchem

Omgaan met stress is een vaardigheid die je kan helpen om stress te verminderen, balans te vinden in je leven en weer kunnen genieten.

Er zijn 6 gebieden die stress geven:

  • houding
  • ademhaling
  • voeding
  • beweging
  • mindset
  • gedrag

Wanneer je deze gebieden aanpakt, zul je verlost worden van stress. Je bent dan stress de baas.

Houding tegen stress

Wanneer je gestrest bent, dan neem je een kleine houding aan: armen dicht bij je lichaam, benen naast elkaar, schouders naar voren en hoofd naar beneden. Deze houding zegt tegen je hersenen dat je niet lekker in je vel zit. Als gevolg van dit signaal laten jouw hersenen het stresshormoon cortisol produceren.

Neem daarom een brede en open houding aan om stress de baas te worden: schouders naar achteren, borst naar voren, kin omhoog, handen in je zij, benen uit elkaar stabiel op de grond. Door deze krachthouding aan te nemen zal jouw lichaam testosteron gaan produceren – het assertiviteitshormoon.

Ademhaling tegen stress

Wanneer je gestrest bent, dan adem je snel, ongeveer 15 tot 25 keer per minuut. Door je ademfrequentie naar beneden te halen, zal ook stress verminderen. Snelle ademhaling is één van de symptomen van stress. Je kunt onmogelijk gestrest zijn met een rustige ademhaling van 6 keer per minuut. Lees meer tips voor stress verminderen met ademhaling.

Voeding tegen stress

Stress krijg je niet alleen wanneer je veel in een korte tijd moet doen. Ook voeding kan jouw lichaam stress bezorgen. Dat komt omdat jouw lichaam meer moeite heeft om verkeerde voeding te verteren en de afvalstoffen af te voeren of op te slaan. Jouw lichaam moet dan net als jij veel te hard werken voor een goed resultaat.

Vermijd daarom deze producten om jouw lichaam stress te besparen:

koffie en cafeïnehoudende dranken, alcohol, chocolade, snel verteerbare suikers zoal witmeel en bewerkte producten. En stop met roken. Roken ontspant alleen omdat je op dat moment op de juiste manier ademt. Lees daarom tips over stress verminderen met ademhaling.

Beweging tegen stress

Stress kun je het beste afbouwen met beweging. Door te bewegen adem je op de juiste manier, je krijgt meer zuurstof binnen voor meer energie en de hoeveelheid stresshormonen in je lijf wordt afgebouwd. Hardlopen is een prima manier om te bewegen, het liefst drie keer per week 45 minuten lang. Je kunt ook zwemmen of wielrennen. Belangrijk is dat je hartslag omhoog gaat.

Mindset tegen stress

Hoe je je voelt, wordt bepaald door wat je denkt. Wanneer je negatieve gedachten hebt, dan zul je stress ervaren. We worden namelijk niet gestrest door wat er in werkelijkheid gebeurt maar door wat het voor ons betekent. Om stress te verminderen, kun je je gedachten uitdagen. De vragen die je jezelf kunt stellen zijn dan:

  • Is mijn gedachte waar?
  • Is dat een feit?
  • Zijn daar bewijzen voor?
  • Zou een ander die hetzelfde meemaakt ook dezelfde gedachte hebben?

Wil je meer vragen ontvangen om je gedachten uit te kunnen dagen, meld je dan aan voor tips&tools en je krijgt direct toegang tot exclusief materiaal.

Gedrag tegen stress

Uiteindelijk is anders doen het belangrijkste. Wanneer je blijft doen, wat je altijd deed dan zul je krijgen wat je altijd kreeg. Gedragsverandering is cruciaal wanneer je beter wilt omgaan met stress.

Gratis focus sessie

Denk je dat het jou niet lukt om in je eentje je stress onder controle te krijgen, maak dan een afspraak voor een gratis focus sessie. Ontdek door welke patronen je bent vastgelopen en hoe je ze kunt doorbreken.

Maak een afspraak. Het is gratis en vrijblijvend. Het enige wat je riskeert, is één uur van je tijd.


Ik ben erkend registertherapeut en therapie bij mij wordt vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering en je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts.

Ik ben Dagmara Peters – psychosociaal therapeut, coach persoonlijke ontwikkeling en trainer communicatie. Ik help hardwerkende professionals met emotionele problemen, zoals stress, onzekerheid en burn-out om weer grip te krijgen op hun leven. Want als je geen grip hebt op je leven, dan leef je niet, dan word je geleefd.

Ik geloof dat je niet altijd invloed hebt op wat er om je heen gebeurt maar je hebt wel altijd invloed hoe je erop reageert. Ik kan je helpen om regisseur te worden van je leven in plaats van alleen een rol in andermans leven te spelen.

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer grip op je leven. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en verplicht je tot niets.