Hoe maak je een vision board?

Een vision board maak je offline of online. Voor een offline vision board heb je papier en tijdschriften nodig. Voor een online vision board gebruik je een gratis online programma zoals Sparc Adobe of Canva.

Waarom maak je een vision board?

Een vision board is jouw geheugensteuntje. Het herinnert je aan dingen die belangrijk voor je zijn. Wie wil je zijn? Wat wil je neerzetten? Waar wil je naartoe?

Vision boad is belichaming van je doelen

Het vision board is belichaming van je doelen en waarden. Wanneer je je doel niet ziet, bereik je het niet. Als je niet weet waar je naartoe gaat, kom je daar nooit. Daarom heb je beeld nodig.

Hoe weet je wat belangrijk voor je is?

Weet je niet wat belangrijk voor je is? Lees dan eerst

Hoe schrijf ik een persoonlijk statuut 

Hoe word ik gelukkig?

Mijn persoonlijk statuut – mijn waarden

Voorbeeld vision board 2020

 • Leren
 • Creeren
 • Kennis delen
 • Groeien
 • Blije cliënten
 • Relatietherapie
 • Successen vieren

Voorbeeld vision board 2019

 • Energie
 • Durven
 • Vechten
 • Nieuwe mensen leren kennen
 • Groeien
 • Kennis delen
 • Ideale cliënten

Hoe maak je een offline vision board?

Pak papier, een schaar, een stapel tijdschriften of foto’s en lijm. Leef je uit. Kijk welke beelden jou aanspreken. Welke representeren jouw doelen en waarden? Knip ze uit en plak ze op papier.

Dit vision board hang je aan de muur. Het is belangrijk dat het zich in jouw gezichtsveld bevindt. Kijk er vaak naar. Het geeft geen zin als je het in de kast stopt.

Hoe maak je een online vision board?

Kies foto’s die jouw doelen en waarden weergeven. Gebruik je eigen foto’s of maak gebruik van Unsplash. De foto’s op deze site mag je kosteloos gebruiken. Je mag ze ook publiceren.

Ga vervolgens naar een gratis online programma zoals Sparc Adobe of Canva. Maak hier een collage. Deze collage stel je bijv. als de achtergrond van je computer of telefoon in. Daardoor word je continu herinnerd aan je doelen en waarden.

Tastbare dromen

Een vision board is een tastbare visie. Alle dromen en doelen beginnen met een visie. Door ze te visualiseren maak je ze concreet.

Een visie is visualisatie van je dromen. Het vision board is een concreet product. Het helpt je onthouden waar je naartoe wilt.

Wat voor doelen wil je bereiken?

Walt Disney zei:

“Als je het kunt dromen, kun je het doen.”

Eerst heb je dromen nodig. Wat wil je bereiken? Wat wil je veranderen? Waar wil je naartoe? Alles wat je je kunt voorstellen, kun je bereiken. Beperk jezelf niet in je dromen.

Stel, je bent weer een kind van 5. Je zit op schoot bij Sinterklaas. Wat wil je? Laat je niet beperken door je rationele brein.

Fouten bij het maken van een vision board

Het is belangrijk is dat je plaatsjes kiest, waar je iets bij voelt. Kies niet voor plaatsjes met geld. Geld is kleurrijke briefjes. Je wilt vast geen kleurrijke briefjes.

Stel jezelf de vraag: wat levert geld mij op? Wat kan ik ermee doen? Hoe kan ik het gebruiken? Kies plaatjes die jouw belangrijkste waarden vertegenwoordigen.

Kies waarden die je meer aandacht wilt geven, bijv. vrijheid, zelfstandigheid, ontwikkeling, relatie etc.

Begin met het waarom

Sta stil bij het waarom voordat je allerlei strategieën bedenkt om je doelen te bereiken. Waarom wil je wat je wilt? Waarom wil je dat bereiken? Waarom is het belangrijk voor je? Waarom geloof je dat dit de juiste weg is?

Friedrich Nietzsche zei:

Wie een waarom heeft, waarvoor hij kan leven, kan bijna elk hoe verdragen.”

Je waarom is je drijfveer. Het helpt je je doelen te bereiken. Begin daarom met het waarom.

Hoe bereik ik doelen op mijn vision board?

Je vision board is je bestemming. De vraag is nu: hoe kom je daar? Je hebt je doelen. Je hebt je waarom. Nu is de tijd voor het hoe.

Hoe bereik je je doelen? Wat concreet moet je doen om ze te bereiken? Wanneer zet je concrete stappen? Wie kan je daarbij helpen?

Maak per doel een stappenplan. Zet de stappen in je agenda. Denk aan evaluatie. Sta één keer per week of elke twee weken stil bij hoe het gaat. Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat kun je eraan doen?

Evalueer je doelen met een vriend. Laat je supporten. Support helpt je om vol te houden. Het zal vast niet altijd makkelijk zijn. Maar wie een makkelijke weg kiest, zal een moeilijk leven leiden. 

Vragen?

Ik ben dol op vragen, dus stel ze gerust. Heb je hulp nodig bij het stellen en bereiken van doelen? Kies dan voor coaching persoonlijke ontwikkeling of psychosociale therapie. Maak een afspraak voor een intakegesprek. Bel 06-20592011 of mail naar info@dpssimply. 

Maak een afspraak

Neem contact met mij op en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Het intakegesprek duurt 60 minuten en kost € 95,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden het vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Bel 06-20 59 20 11 of mail naar info@dpssimply.nl 

Lees ook:

Zo ga je met moeilijke emoties om zodat ze je niet overweldigen

Zo ga je met moeilijke emoties om zodat ze je niet overweldigen

Zich verzetten tegen moeilijke emoties Veel mensen willen geen moeilijke emoties voelen. Wanneer ze boosheid, angst of verdriet voelen, verzetten ze zich daartegen. Het hebben van moeilijke emoties is niet per se negatief. We lijden pas wanneer we ons tegen de pijn...

Hoe zelfkritiek tot stress leidt en zelfcompassie tot verbondenheid

Hoe zelfkritiek tot stress leidt en zelfcompassie tot verbondenheid

Wat is zelfkritiek? Zelfkritiek is het gevecht met jezelf. Het is een automatische reactie op tegenslagen. Waarom zijn we zo gehecht aan zelfkritiek? We geloven dat zelfkritiek nodig is om onszelf te motiveren. Zelfkritiek geeft ons het idee dat we controle hebben...

Ik ben Dagmara Peters – psychosociaal therapeut, coach persoonlijke ontwikkeling en trainer communicatie. Ik help hardwerkende professionals met emotionele problemen, zoals stress, onzekerheid en burn-out om weer grip te krijgen op hun leven. Want als je geen grip hebt op je leven, dan leef je niet, dan word je geleefd.

Ik geloof dat je niet altijd invloed hebt op wat er om je heen gebeurt maar je hebt wel altijd invloed hoe je erop reageert. Ik kan je helpen om regisseur te worden van je leven in plaats van alleen een rol in andermans leven te spelen.

Neem dus contact met mij op en zet de eerste stap naar meer grip op je leven. 

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Ik ben erkend registertherapeut en therapie bij mij wordt vergoed door zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering en je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts.

DPS Simply

Krijg grip op je leven met de gratis tools!

Je bent hier omdat je op zoek bent naar antwoorden en ik heb geen kant-en-klare antwoorden voor je maar wel vragen die je helpen om de juiste antwoorden te vinden. 

Privacy Policy

Kijk nog even in je mail- of spambox om je aanmelding te bevestigen!